Technologie / produkty

Světlo, co má zvuk. Krása starých vypínačů v moderním pojetí

Společnost Kliklap vyrábí v České republice plastové vypínače a zásuvky v retro stylu. Foto: Kliklap

Designové vypínače mohou být krásné a dostupné zároveň. Jediné v Česku vyráběné plastové vypínače v retro stylu mohou nabídnout za příjemně nízkou cenu stejný komfort jako dražší vypínače z jiných materiálů, avšak se stejnou estetikou.

Kliklap , 8. 4. 2024 / Advertorial

Při rekonstrukcích starých bytů mají majitelé často snahu zachovat historické prvky v interiéru, proto hledají původní a autentické kousky, které dodají jejich prostorům jedinečný charakter retro designu, avšak v moderním pojetí. Návrat k původnímu však nemusí být problém, zvláště pokud by byla překážkou jejich pořizovací cena. Jedinečné stylové doplňky v sobě mohou pojit jak kvalitu a design, tak rozumnou cenu.  

Do starého i nového

Nové retro zásuvky odkazují k původním interiérům a dodávají prostoru punc starých časů s krásou klasického designu. Hodí se tak nejen do starých bytů a chalup, ale i do mnoha jiných míst. Podle Michala Rampla, majitele společnosti kliklap, která takovéto retro zásuvky vyrábí přímo v Brně, se využijí také třeba v pivovarech, halách, na nádražích nebo v restauracích. Svým propracovaným designem zaujmou v minimalisticky řešených interiérech, kde každý detail vynikne. Jsou proto oblíbené u bytových designérů i architektů. „Design nepůsobí lacině, nemají s nimi problém ani památkáři a zásuvky a vypínače kliklap tak najdete třeba i v historických budovách.“

Foto: Vypínače a zásuvky Kliklap se hodí i do rekonstruovaných historických budov.

Je to o tom zvuku

Jedinečné a stylové zásuvky oživí interiér ale i jinde. Retro zásuvky mohou být vnímány jako atraktivní a módní volba pro ty, kteří chtějí dodat svému domovu originální a osobitý vzhled. Základem je klasický design, ale s přesahem do současnosti. „Přizpůsobili jsme se tím, že jsme zařadili USB, datové a televizní zásuvky, ale například dotykové vypínače dělat nebudeme. Kliklap je totiž i o zvuku, o tom kliknutí. A na rozdíl od dotykových variant jsou ty naše jednoduché a v podstatě nepokazitelné.“

Barva, která bude ladit

Osobitým výběrem barev je možné interiér spínačem decentně doplnit nebo naopak osvěžit, podtrhnout a akcentovat jeho krásu. Díky moderní technologii vstřiko-lisu, která dodává vypínačům lesk a hloubku materiálu, a také díky míchání barev přímo v Brně, je možné vybírat z několika různých barevných variant. Nejoblíbenější je klasika, to znamená bílá barva, která je žádaná v 70 %. Po ní následuje černá (zhruba ve 25 %). Zbylou nabídku tvoří blankytně modrá, kaštanově hnědá, antracitová, světle šedá a kachlově zelená.

Foto: Vypínače a zásuvky je možné díky moderním technologiím dodat v několika různých barvách.

Kouzlo se skrývá v detailu

Vypínače a zásuvky mohou být často opomíjenými prvky v interiéru, ale ve skutečnosti hrají důležitou roli při vytváření funkčního a bezpečného prostředí. Správně zvolené vypínače a zásuvky mohou dotvořit harmonický interiér a doplnit designovou koncepci místnosti.

  • autor: Kliklap *
  • publikováno: * 8. 4. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

design Kliklap vypínače zásuvky

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři