Na venkově uprostřed města

Pátek, 27. Únor 2015 - 0:00
| Napsal: | Zdroj: Autorská zpráva

Prototyp modulárního baru, který je možné umístit prakticky kamkoliv a obzvláště ve velkých městech vytvořit oázu klidu, zdravého jídla a pohody venkova.

Natalie Viaux, Till the cows come home - foto © Ludger Paffrath
Fotoalbum: 
Natalie Viaux, Till the cows come home - foto © Ludger Paffrath
Natalie Viaux, Till the cows come home - foto © Ludger Paffrath
Natalie Viaux, Till the cows come home - foto © Ludger Paffrath
Natalie Viaux, Till the cows come home - foto © Ludger Paffrath
Natalie Viaux, Till the cows come home - foto © Ludger Paffrath
Natalie Viaux, Till the cows come home - logo
Katalogový list: 
Autor Natalie Viaux
Světadíl Evropa
Země Německo
Město Berlín
Datum projektu 2014
Datum realizace 2014

Till the cows come home [ Než krávy dojdou domů]

Máte rádi venkov, zdravou kuchyni, bydlíte v Berlíně a toužíte mít malé bistro francozského stylu? Tak vezmete přepravní kontejner, umístíte ho na vybrané místo - klidně uprostřed města - vybavíte potřebným zařízením a můžete vítat první zákazníky.

Restaurace s názvem ‚Till the cows come home‘ byla založena v roce 2014 coby ‚Detox‘ bar nabízející sofistikovanou vegetariánskou kuchyni složenou z pokrmů připravených pomalým vařením a čerstvých džusů.

Představa pasoucích se krav, které klidně sestupují ze svých horských pastvin na konci léta, posloužila jako inspirace pro název restaurace.

Prototyp restaurace představuje přepravní kontejner o délce 12,2 m a výšce 2,9m, umístění v samotném srdci berlínské čtvrti Mitte.

Prostor poskytuje 10 míst k sezení uvnitř a 40 venku.

Interiér kontejneru je vybaven nejnutnějším zařízením pro provoz baru. Převládají světlé odstíny, veškerý použitý nábytek je čistě bílý. Jemný akcent vytváří použití mědi na barovém pultu a nástěnných policích. Převládající podélný rozměr kontejneru ještě podtrhují linie stropních svítidel. Světlému pojetí interiéru je protikladem tmavě hnědá podlaha v dekoru dřeva, která jen s drobným výškovým rozdílem plynule navazuje na vnější část.

Díky otevřené čelní stěně kontejneru a prolomení podélným okenním otvorem nad barovým pultem komunikuje zcela přirozeně vnitřní prostor restaurace se svou exteriérovou částí. Vzhledem k velikosti kontejneru se právě na venkovní terase z dřevěných trámů nachází většina míst k sezení. Vnější vzhled kontejneru je ponechán ve své původní přiznané podobě s typickým žebrováním, v šedé barvě.

Restaurace si v krátkém čase získala mnoho příznivců a její popularita stále roste. ‚Detox‘ bar ‚Till the cows come home‘ figuroval ve výroční zprávě newyorské JWT, která mapuje budoucí trendy ‚The future 100‘.

V roce 2015 chce podnik ‚Till the cows come home‘ rozvíjet snahy o zachování udržitelnosti stabilním a důvěryhodným způsobem. Aby toho bylo možné dosáhnout, nabízí ‚Till the cows come home‘ speciální program možné spolupráce pro silné mezinárodní partnery.

Pouhých 8 týdnů stačí k vytvoření celkového konceptu včetně kompletního vybavení kontejnerové restaurace, což tento projekt předurčuje k dalšímu širšímu využití.

‚Till the cows come home‘ reaguje na potřeby zdravého a lahodného stravování. Menu je vegetariánské a veganské, což předurčuje cílovou skupinu, nevylučuje však nikoho. Rovněž lidé, kteří se neztotožňují s vegetariánským způsobem života, budou uspokojeni.

Spojení modulární udržitelné architektury spolu s racionálním přístupem ke stravování - cesta budoucnosti?

www.ttcch.de

Článek vznikl za podpory společnosti KOMA MODULAR s. r. o.