Architektura / interiér

Denisa Strmisková proměnila barokní interiér Vratislavského paláce na elegantní kancelářské prostory

Kancelářské prostory investičního fondu Pro arte v budově barokního Vratislavského paláce na Malé Straně dostaly nový nádech podle návrhu interiérové designérky Denisy Strmiskové. Tlumené zemité barvy, luxusní materiály, pokojová zeleň, rozvržení nábytku – to vše dohromady vytvořilo elegantní a reprezentativní prostory v mnohém odlišné od běžných administrativních místností. Noblesu jednotlivých pokojů pozdvihuje také přítomnost uměleckých děl s rukopisem člena české avantgardy Emila Filly či současného českého malíře Hynka Martince.

Adam Štěch / Denisa Strmisková Studio , 28. 1. 2019

Reprezentativní prostory investičního fondu Pro arte dostaly novou podobu z dílny interiérové designérky Denisy Strmiskové. Elegantní a důstojný interiér firmy v prostorách barokního Vratislavského paláce na Malé Straně v Praze je sofistikovanou koláží materiálů, tlumených barev, nového i historického nábytku a doplňků a v neposlední řadě vzácných uměleckých originálů.

Autorka přistoupila k historickým prostorám s osobitým pohledem citlivé interiérové dekoratérky a kancelářské prostory zabydlela silnou atmosférou. Za použití tlumených a zároveň výrazných zemitých barev strukturovala prostor několika navzájem propojených místností do emocionálně bohaté formy. Šedivě pískové stěny místností doplňuje výrazná zelená a temně červená výmalba některých zdí. Barevné schéma je rozvinuté i v růžovém koberci a sametovým polstrování použitého nábytku, vybraného z kolekcí současných značek i historických solitérů, které dodala společnost Retro Objects.

Foto: EARCH

Jakousi důstojnou klubovou atmosféru celkového interiéru vytváří i nenucené rozmístění nábytku do kompaktních celků, jejichž charakter je zdaleka odlišný od klasického kancelářského prostředí. Pohovky ve špinavě temných sametových látkách modrých nebo růžových odstínů doplňují válcové pufy výrazných zelených a modrých barev. Další nábytkové solitéru jsou laděné do monochromní černé barvy, včetně kancelářských stolů na ocelových nohách a nízkého úložného systému od české značky Master & Master či nízkých stolků od dánských značek Gubi a &tradition. Židle Fritz Hansen od Arne Jacobsena, svítidlo Cobra od Grety Magnusson Grossman a stojací lampa Mantis od sochaře Bernarda Schottlandera přidávají prostoru na modernistické eleganci.

Standardní interiérové prvky dostávají novou dimenzi ve společnosti výrazných uměleckých děl včetně obrazů od Emila Filly, Maxima Kopfa nebo současného malíře Hynka Martince. Interiérová zeleň vizuálně i pocitově osvěžuje celý prostor, stejně tak jako speciální interiérová vůně, kterou speciálně pro tuto příležitost vyvinula Kateřina Šantrochová a její nová značka Scent de Roche.

Foto: EARCH

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři