Architektonické studio NEUHÄUSL HUNAL navrhlo interiér pražského vietnamského bistra An Foto: Studio Flusser
Architektura / interiér

Interiér nového bistra An s otevřenou kuchyní přináší do Prahy syrovou atmosféru asijských ulic

Přímo u pražské zastávky Hradčanská se letos otevřelo nové bistro, kde hosté najdou kromě autentické vietnamské kuchyně také rafinovaně zpracovaný interiér podle návrhu architektonického studia NEUHÄUSL HUNAL.

EARCH.CZ , 6. 12. 2022

Růžové keramické obklady, tmavá penízková podlaha, záměrně ponechané nedokonalosti a množství rostlin. To jsou hlavní prvky, které vás zaujmou při první návštěvě nového gastronomického podniku AN Bistro & Cafe na Hradčanské v Praze.

Cílem známého kavárníka Jackieho Trana Anha, pro kterého ateliér NEUHÄUSL HUNAL interiér navrhoval, bylo přinést do Prahy pravý vietnamský street food s atmosférou temnějších ulic, kde se vedle sebe vaří i jí.

„Zásadní pro nás bylo uchopit téma tak, aby bylo relevantní v českém kontextu a vyhnulo se formálním klišé i laciným gestům. Na české interpretaci asijské ulice a její sympatické špíny jsme proto pracovali ve více vrstvách,“ prozrazují autoři návrhu David Neuhäusl a Matěj Hunal.

Důležitým rozhodnutím bylo otevření kuchyně a její propojení s celým prostorem bistra, což se zásadně projevuje na bezprostřední atmosféře podniku. K podobnému řešení přistoupili architekti například také u návrhu interiéru restaurace The Eatery v pražských Holešovicích.

Foto: Atmosféru bistra udává otevřená kuchyně

Zmiňovanou špinavost a surovost vietnamské ulice pak architekti interpretovali prostřednictvím záměrně ponechaných nedokonalostí od barevných skvrn po poznámky dělníků na nahrubo oškrábaných stěnách a využitím obyčejných průmyslových produkrů, jako je kaučuková penízková podlaha nebo PVC závěsy známé ze skladů.

Foto: Architekti v interiéru ponechali několik nedokonalostí včetně například poznámek dělníků na stěnách

„Autentickou nedokonalost zajistila spolupráce se stavební firmou, která do procesu výstavby přinesla mnohé nečekané prvky a improvizaci. Důležitou součástí projektu byla spolupráce s grafiky, které jsme přizvali do procesu. Přemysl Zajíček a František Kast jsou zodpovědni za grafickou identitu podniku včetně realizace neonů,“ dodávají architekti.

  • Autoři: Matěj Hunal, David Neuhäusl
  • Ateliér: Neuhäusl Hunal
  • Spolupráce: Jakub Zelenák, Veronika Zelenáková
  • Země: Česká republika
  • Město: Praha
  • Projekt: 2020
  • Realizace: 2022
  • Užitná plocha: 121 m²
  • Klient: Jackie Tran Anh
  • Adresa:: Dejvická 317/8, 160 00 Praha 6-Dejvice

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři