Architektura /

Jasně a přehledně na jednom místě. Nová příručka radí, jak správně navrhnout podkroví

Návrh podkroví představuje specifickou architektonickou disciplínu. Vykouzlit různé scénáře optimálního řešení podkroví Vám od nynějška pomůže nový manuál pro práci s prostorem pod šikmou střechou. Situace, které mohou při návrhu podkroví nastat, představuje v odlehčené formě animovaný seriál, jehož hlavním protagonistou je architekt a jeho příložník.

EARCH.CZ , 19. 7. 2021

Zajištění tří základních požadavků pro zdravé a pohodlné bydlení – denní světlo, výhled a tepelný komfort - se zdá elementární. V praxi ale vidíme, že v mnoha ohledech se v nich při návrhu chybuje. Nejčastěji bývá příliš vysoká nadezdívka, která brání výhledu, přestože technicky lze okno posunut níž. Stejně tak nepředstavují ideální řešení malé uzavřené místnosti se záklopem v místě kleštin, kde není možné zajistit příčné provětrávání.

Společnost VELUX proto vydala příručku Design Guide, která je primárně určena pro projektanty a architekty. Nabízí souhrn informací od základů návrhu podkroví až po varianty uspořádání zařizovacích předmětů či nábytku v souvislosti s vhodným umístěným střešních oken a dalších produktů VELUX. Stručně, přehledně a pomocí názorných nákresů spolu s citacemi příslušných normových požadavků a zdůrazněním možných kolizních situací.

Takže pokud se někdy pustíte do rekonstrukce či navrhování podkroví, vezměte do ruky příručku Design Guide a třeba i vám oknem propadne osudová dívka, která jen těsně unikla tragické smrti, tak jako hlavnímu hrdinovi animovaného seriálu Historky z podkroví, který vznikl ve spolupráci společnosti VELUX a týmu EARCH.TV

 

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 19. 7. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři