Architektura / občanské stavby

Luxusní golfový klub v Řecku vybavila česká společnost Konsepti nábytkem světových značek

Studio L. Z. Atelier realizovalo moderní golfový klub v Řecku, který zdobí nábytek světových značek Foto: L. Z. Atelier

Při pobřeží Jónského moře na řeckém Peloponésu vznikl moderní golfový klub navržený tak, aby dobře zapadl do okolní krajiny. Pro tu jsou kromě pestrého krajinného reliéfu charakteristická rozlehlá golfová hřiště, která spadají pod luxusní resort Costa Navarino.

EARCH.CZ , 26. 4. 2023 / Advertorial

Práce s krajinou

„Cílem bylo postavit něco, co na první pohled upoutá pozornost, ale zároveň nebude příliš vyčnívat a bude v souladu s přírodní krajinou. Využít jsme chtěli také výhled na Navarinský záliv a golfové hřiště, čehož se poměrně dobře podařilo dosáhnout. O jednoduchosti stavby nebylo třeba majitele dlouho přesvědčovat,“ popisuje práci na projektu golfového klubu Costa Navarino Sugandha Chaudhary z pražské architektonické kanceláře L. Z. Atelier.

Architekti stavbě dali podobu dvoupodlažní horizontální hmoty, která pracuje s místním terénem. Golfový klub seskládaný z kubických objemů využívá potenciálu výhledů do krajiny – proto nabízí také řadu prostorů na hranici interiéru a exteriéru. Místnosti se do krajiny otevírají velkoformátovými okny a navíc jsou „obehnány“ prostornými terasami.

Česká stopa

Celá stavba je laděna do světlých zemitých barev, pro zapojení do kontextu krajiny byly použity přírodní materiály jako kámen nebo dřevo. Zbytek budovy je pak opatřený světlými omítkami. „Jedním z investorů golfového klubu je významný a úspěšný český podnikatel, který na svých projektech již dlouhodobě spolupracuje s L. Z. Atelierem. V dané lokalitě v minulosti postavili několik výjimečných rekreačních domů. Jsme rádi že můžeme být součástí takových odvážných a vydařených projektů,” popisuje spolupráci David Řezníček, zakladatel společnosti Konsepti, která v České republice zastupuje světové výrobce nábytku. Právě vybavení interiéru golfového klubu proběhlo pod taktovkou firmy, která má své showroomy v Praze, Brně a Bratislavě.

Foto: Nábytek do resortu dodala společnost Konsepti, která v České republice zastupuje světové výrobce nábytku

Designový nábytek od světových značek

Konsepti v golfovém resortu zajišťovalo kompletní vybavení interiéru restaurace, baru, venkovní terasy, kanceláří a mnoha dalších provozních prostor. V realizaci našel uplatnění venkovní nábytek belgického designového domu Tribù, který se svými produkty proslavil už v 60. letech, další kousky pak pochází od italské značky Ethimo. Křesla a barové židle Tribú pocházejí z kolekce Mood, která je charakteristická svým vzdušným designem a použitím teakového dřeva v kombinaci s polstrováním z odolného ručně tkaného vlákna. Na terase se zase nacházejí venkovní pohovky od stejného výrobce, jedná se o model Senja, který je oblíbený zejména kvůli své modulárnosti. V kombinaci s dalšími kusy nábytku z kolekce může tvořit různé sestavy. Pro Tribú ji navrhlo belgické architektonické a designérské Studio Segers.

Foto: Venkovní terasu doplňuje nábytek belgického designového domu Tribù

Provozní prostory jako recepce, kanceláře či caddy kanceláře jsou vybaveny nábytkem od značek KnollSedus a Alias. „Dodávali jsme i celou řadu atypického nábytku na zakázku, kde z největší části šlo o vybavení obchodu s golfovými potřebami a dále také prvků v restauraci a baru nebo golfových šaten jako například atypické taburety či lavičky,“ uzavírá Řezníček ze společnosti Konsepti.

Golfový klub je součástí resortu Costa Navarino, který funguje dohromady na pěti různých lokalitách na Peloponésu. Jeho součástí jsou hotely, lázně, konferenční areály ale i soukromé rezidence – vše ve velmi vysokém standardu. Golfový klub je provozován v lokalitě Navarino Hills, kde se nacházejí golfová hřiště navržená ve spolupráci se španělským golfistou a držitelem třiceti vítězství v golfových šampionátech José Maríou Olazábalem.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 26. 4. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři