design / Interiérový design

Studio Mimolimit představilo v prostorách holešovického showroomu Konsepti výstavu Spřízněné duše

Studio Mimolit uvedlo v prostorách holešovického showroomu Konsepti výstavu Spřízněné duše Foto: Konsepti

Výběr realizací v oblasti architektury a designu z let 1997 až 2022 – takové je hlavní téma výstavy Spřízněné duše, kterou v Konsepti slavnostně uvedla zakladatelka ateliéru Mimolimit Barbora Škorpilová. Prostory designového showroomu se na poslední měsíc v roce proměnily v místo, kde se prolínají příběhy dokonale zpracovaných designových objektů s ukázkami realizovaných interiérů. Součástí slavnostní vernisáže byl křest knihy Kindred Spirits, která je poděkováním všem, kteří s ateliérem Mimolimit projekty společně vytváří.

Konsepti , 16. 12. 2022

To, že výstavní prostor ateliéru Mimolimit poskytlo zrovna Konsepti, nebyla náhoda. Výstavu zde ateliér měl již čtyřikrát a spolupráce Barbory Škorpilové s Konsepti se dá označit za legendární. „S Konsepti a Davidem Řezníčkem i jeho ženou Lucií jsme profesně spojeni už velmi dlouho. Společně jsme pracovali na business projektech PPF Gate v Praze a J&T v Bratislavě či na rezidenčních projektech Celinka a Velaa Private Island,“ popisuje Škorpilová.

Designové objekty a realizace napříč tvorbou

Prostory Konsepti zaplnily objekty různých materiálů a barev, které byly ateliérem Mimolimit navrženy nejen pro moderní prostory, ale i pro interiéry v historických budovách. Budí mnoho emocí, a to díky krásnému a do detailu propracovanému řemeslnému provedení, ze kterého dýchá autentičnost a ryzost použitého materiálu. „Prezentované objekty jsou nejen ukázkami částí realizovaných interiéru, ale chceme ukázat i řemeslnou kvalitu, která je zřejmá na jednotlivých detailech každého kusu nábytku nebo světla,“ vysvětluje Škorpilová. Řada z vystavených objektů byla vyrobena exkluzivně a na výstavu je zapůjčili soukromí vlastníci. „V Konsepti najdete naši lásku k poznávání materiálu, uvidíte emoce, které se dají vytvořit světlem a myslím, že vás nadchnou ukázky z mimořádné sbírky pana Oldřicha Uttendorfského a floristické emoce Vánoc Maria Wilda,” popisuje zakladatelka ateliéru Mimolimit.

Objekty a části realizací jsou v showroomu umístěny ve dvou patrech. V horním se nachází projekční prostor, který nabízí návštěvníkům z pohodlných pohovek nahlédnout do nitra jednotlivých realizací, které má studio Mimolimit ve svém portfoliu.

Foto: Na výstavě byla představena publikace Kindred Spirits, jež mapuje veškeré realizační počiny studia Mimolit

Kindred Spirits – velkorysý unikát, který nepřehlédnete

V rámci výstavy byla představena unikátní velkoformátová publikace, která mapuje veškeré realizační počiny studia Mimolimit za posledních 25 let. Kindred Spirit je oslavou všem, kdo se na práci v ateliéru Mimolimit podíleli a zaujme svým velkorysým vzhledem. Kniha je vázána japonskou vazbou s odhaleným hřbetem a je vložena v elegantním kartonovém pouzdře. Uvnitř se nachází 41 nejvýznamnější realizací, které je možné si díky rozkládacím stranám do detailu prohlédnout a užít si tak jedinečnou atmosféru, která z nich dýchá.

Výstava Spřízněné duše bude v holešovickém showroomu Konsepti k vidění do pátku 23. prosince 2022.

  • autor: Konsepti *
  • publikováno: * 16. 12. 2022
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

výstava Konsepti showroom interiér

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři