Tři typy prefabrikovaných kabin pro práci i relaxaci od společnosti My Cabin Foto: My Cabin
Architektura / rekreační objekty

Dům, sauna, pracovna. Lotyši nabízejí dostupné kabiny z ekologických materiálů

Lotyšská společnost My Cabin uvedla na trh tři druhy prefabrikovaných kabin pro celoroční rekreaci. Samostatný dům, pracovna či sauna vybízí k hlubšímu kontaktu s okolní přírodou a nabízí příjemné odpojení od stále se zrychlujícího městského prostředí. Kabiny si můžete objednat jako sadu, lze si však každou z nich pořídit i samostatně.

Tereza Staňková , 26. 7. 2022

Za návrhem modulárních kabin stojí Girts Draugs, lotyšský zakladatel společnosti My Cabin. Jeho cesta za vybudováním ideálního prototypu rekreačního domu začala zcela prostě. Jednoho dne hledal místo, kde by si v klidu odpočinul. 

Foto: Nabídka na trhu mu nevyhovovala, tak přišel s vlastní řadou chatek

„Zkoušel jsem renovovat venkovský dům, ale byl to dlouhý a nákladný proces,“ říká. „Potom jsem se snažil najít něco, co bych si mohl koupit. Na trhu však byly dostupné pouze produkty s blíže nespecifikovanými náklady, které si navíc nebylo možné prohlédnout na vlastní oči. Tak jsem se rozhodl navrhnout vlastní,“ vysvětluje Draugs.

Rekreační prefabrikované kabiny vyrábí firma ve třech podobách. Nejprodávanějším produktem je dvoupatrová kabina s názvem My Milla s užitnou plochou 27 metrů čtverečních (cena od 28 750 euro). V přízemí se nachází hlavní obytný prostor, malá funkční kuchyňka a koupelna se sprchovým koutem. Spaní je řešeno dvoulůžkovým spacím patrem se žebříkem. O něco menší kabina My Kalmus o 15 metrech čtverečních slouží jako pracovní prostor tak, abyste se mohli v klidu ponořit do své práce (cena od 17 950 euro). Třetím nejmenším typem kabiny je My Galia (cena od 15 950 euro). Na 9 metrech čtverečních v ní najdeme saunu s LED osvětlením a saunovými kameny namísto klasické elektřiny. „Vyvinul jsem tři produkty, které lze zakoupit jak jednotlivě, tak i společně,“ dodává k projektu Draugs.

Foto: Největší dvoupatrová chata vyjde na necelých 29 tisíc euro

Díky prefabrikovaným dílcům složíte celou kabinu během dvou měsíců. Zákazníci si v rámci objednávky mohou sami určit polohu plastových oken a dveří. Skandinávskou estetiku doprovází kvalitní a udržitelné materiály, často se jedná o dřevěné prvky. Smrkový obklad kabiny s vysoce kvalitní izolací chrání dům před drsnými povětrnostními podmínkami severských zemí. Obklad lze ponecha t v přírodní podobě, dá se však také barevně namořit. 

Foto: Kabina je zevnitř obložena smrkovým dřevem v přírodní podobě, dá se však také namořit

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři