design / Produktový design

Honí se vám hlavou příliš mnoho myšlenek? Připněte si je na nástěnku z přírodního linolea

Nástěnka Bulletin Board z přírodního linolea od Forbo Flooring Systems Foto: Forbo Flooring Systems

Závěsná v rámu i jako obložení stěny. Nástěnky Bulletin Board jsou dostupné v nespočtu barev i formátů. Jde totiž o přírodní linoleum, které si můžete pořídit v roli nebo rámu. Materiál je to praktický, nezůstávají v něm dírky po špendlících a vydrží vám spoustu let.

EARCH.CZ , 14. 2. 2024 / Advertorial

Bulletin Board není jen nástěnka, je to klidně i celá stěna. Informace se skrze materiál předávají v kancelářích, školách či nemocnicích. Koupit si ho můžete v rámu, dají se jím ale i obložit zdi, nábytek nebo dveře. Aplikovat se dá ve velkých formátech nebo instalovat v různých tvarech či kombinacích. Do interiéru se tak dostává kromě praktického prvku i ten estetický.

Materiál, který vyrábí Forbo Flooring Systems, je k dostání ve dvanácti živých odstínech. Jejich škála vychází z možnosti kombinace třeba se dřevem, kamenem, sklem či kovem. Barevná paleta se ale současně dobře snoubí i s nabídkou přírodního linolea Marmoleum® ze sortimentu FORBO. Ideální kombinaci tak najdete na jednom místě.

Bulletin Board je 100% přírodní linoleový produkt s víceúčelovým charakterem. Vyrobený je obdobně jako přírodní linoleum ze směsi lněného oleje, pryskyřice, vápence, korkové moučky a přírodních pigmentů – to vše je pak lisováno na jutovou textilii.

Korková moučka je v tomto případě použita z funkčních důvodů, protože usnadňuje zapichování špendlíků. Lněný olej, pryskyřice a jemně mletý korek zase dodává pružnost a současně odolnost. Dalším pozitivem takového materiálu je, že se u něj nesetkáte s vydrolováním, což se mnohdy u jiných typů nástěnek děje. „Materiál desky si zachovává svou přilnavost a nedrolí se jako tradiční měkké desky, protože se dírky po vytažení špendlíků uzavřou díky pružnosti,“ uvádí společnost Forbo Flooring Systems.

Foto: Bulletin Board nepřitahuje prach a má antibakteriální vlastnosti. Díky tomu je produkt praktickým řešením ve třídách, ale také hygienickým ve zdravotnickém prostředí.

Bulletin Board je dodáván v rolích širokých 122 cm a 183 cm o délce až 28 metrů, díky čemuž je vhodný pro velké instalace například v konferenčních místnostech nebo podél chodeb. K dostání je ale taky jako již hotová nástěnka v hliníkovém rámu.

Materiál je praktický – snadno se řeže, pohodlně instaluje a současně odolává času – a taky příjemný na dotyk. Pro svůj přírodní charakter Bulletin Board současně splňuje i hygienické aspekty. „Nepřitahuje prach a má antibakteriální vlastnosti. Díky tomu je produkt praktickým řešením ve třídách, ale také hygienickým ve zdravotnickém prostředí,“ dodává FORBO Flooring Systems.

Foto: Bulletin Board je k dostání taky jako již hotová nástěnka v hliníkovém rámu.

Informace o tom, jak nainstalovat nebo udržovat Bulletin Board, naleznete v instalační příručce online na webu Forbo Flooring Systems.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři