Novinky a názory / zprávy

Budoucnost patří fotovoltaice. Pozvánka na první Wienerberger fórum roku 2023

Wienerberger fórum 2023 proběhne již 18. května. Zaměří se na využití fotovoltaiky ve stavebnictví Foto: Wienerberger s.r.o.

18. května proběhne ve virtuálním prostoru World of Wienerberger první fórum letošního roku věnované fotovoltaice a jejímu využití ve stavebnictví. V rámci fóra vystoupí přední odborníci z oboru, kteří představí současné trendy, možnosti, novinky a produkty ze světa fotovoltaiky.

EARCH.CZ , 24. 4. 2023 / Advertorial

Využití fotovoltaiky a její potenciál ve stavebnictví se stává čím dál populárnějším tématem. Jedná se o obnovitelný zdroj energie, který si mimo své šetrnosti k životnímu prostředí získává větší oblíbenost také díky ekonomické návratnosti a větší energetické nezávislosti staveb. Přesně to je jeden z důvodů, proč se fotovoltaika a její využití ve stavebnictvím stala jedním z hlavních témat prvního Wienerberger fóra v roce 2023, které proběhne 18. května ve virtuálním prostoru World of Wienerberger.

Fórum se bude věnovat především prezentaci a ukázkám nových trendů, spojených s prezentací konkrétních produktů a technologických novinek. Dalším bodem prezentací bude také nastínit možnosti skutečné návratnosti a možnosti svépomocné instalace panelů do střešních krytin. Mimo to se mohou zájemci těšit i na tipy a doporučení, jakým způsobem navrhovat úspornější stropní konstrukce a jejich napojení na příčky nebo to, jak jim při navrhování šikmé střechy může pomoci vhodný software.

„Probereme praktické výhody integrovaných solárních modulů Wevolt X-Tile. V rámci tématu ovšem proběhnou především diskuze o skutečné návratnosti, ale i možném riziku provozu velkých fotovoltaických elektráren. Účastníci fóra se dozví také o problematice instalace fotovoltaiky svépomocí nebo o energetickém standardu domů s téměř nulovou spotřebou energií v souvislosti s fotovoltaikou,“ jmenuje hlavní body diskuze produktový manažer Wienerberger Wewolt Daniel Frejvald.

Jedna z hlavních výhod Wevolt x-Tile je ta, že se instaluje přímo na střešní latě, takže nenarušuje plášť a nezatěžuje konstrukci. Mimo estetických kvalit se tímto způsobem také sníží množství materiálu střešní krytiny, a tedy i náklady. David Frejvald zájemcům na fóru představí v praxi také další benefity modulů. Obecné problematice solárních elektráren se bude věnovat Pavel Hrzina, odborný asistent na katedře elektrotechnologie ČVUT FEL a vedoucí skupiny pro malé zdroje a akumulaci, Solární asociace.

Foto: Stavební firmy, projektanti či nadšenci oboru uvidí díky workshopu 3D vizualizace a lépe tak pochopí představované produkty

Produktový specialista Michal Šenkýř dále poradí, jakým způsobem postupovat při návrhu šikmé střechy s pomocí nového podkladu pro navrhování Tondach. Technická poradkyně Jana Novotná a statik Ivo Petrášek zase v přednášce shrnou například to, jak lze navrhovat energeticky úspornější vykonzolované stropní konstrukce. Na to a mnoho dalšího se mohou těšit zájemci, kteří mohou fórum díky virtuálnímu prostoru World of Wienerberger navštívit z pohodlí vlastního domova.

„Fórum díky unikátnímu virtuálnímu světu World of Wienerberger není jen klasickým workshopem. Stavební firmy, projektanti či nadšenci do oboru dostanou možnost vidět praktické ukázky a vizualizace ve 3D prostoru a lépe tak pochopit představované produkty,“ popisuje průběh online konference ředitel produktového managementu a business developmentu Jiří Dobiáš.

Registrace na online konferenci, která poradí a inspiruje, je spuštěna ve WIP zóně. Poté se jen stačí přihlásit k účasti na streamu. Více informací naleznete na webu Wienerbergeru.

Foto: Wienerberger fórum 2023 proběhne ve virtuálním prostoru World of Wienerberger. Zájemci ho tak mohou sledovat z pohodlí domova

Harmonogram přednášek

Představení nového Podkladu pro navrhování Tondach

Ing. Michal Šenkýř – produktový specialista navrhování staveb Wienerberger

Moderní pojetí fotovoltaiky v ČR pohledem odborníků

Ing. Pavel Hrzina, Ph.D. - odborný asistent na katedře elektrotechnologie ČVUT FEL a vedoucí skupiny pro malé zdroje a akumulaci, Solární asociace

Mgr. Daniel Frejvald – produktový manažer Wienerberger Wevolt

Energeticky úsporné vykonzolování stropu

Ing. Ivo Petrášek – statik společnosti Wienerberger

Ing. Jana Novotná – technický poradce společnosti Wienerberger

Stavební konstrukce v souvislostech – detail napojení příčky na strop a překlad Porotherm KP Vario UNI pro stínicí techniku s další řadou cihel

Ing. Milan Rotek – vedoucí oddělení produktových specialistů Wienerberger

Jan Huber, DiS. - interní lektor Wienerberger

Montážní postup detailu překladu Porotherm KP Vario UNI pro stínicí techniku s další řadou cihel

Ing. Matěj Jurečka – produktový specialista provádění staveb Wienerberger

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 24. 4. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři