Novinky a názory / historie a teorie

Hledají se výjimečné stavby. Posílejte náměty do výběru Česká architektura 2023 - 2024

Ročenku české architektury 2021-2022 sestavil Ondřej Chybík. Foto: Archiv EARCH.cz

Každý rok jeden architekt vybírá třicítku nejlepších staveb do ročenky Česká architektura. Vydání 2023 - 2024 připraví architektka Markéta Zdebská z ateliéru BY Architects. Hledá zajímavé novostavby, rekonstrukce, interiéry i parky.

Markéta Zdebská , 25. 1. 2024

Vážení kolegové,

byla jsem vyzvána Dagmar Vernerovou k sestavení ročenky české architektury, která se bude vydávat v roce 2025. Dovoluji si Vás tímto požádat o zaslání Vašich realizací dokončených v letech 2023–2024.

Může se jednat o novostavbu, rekonstrukci, interiér, veřejné prostranství, park, urbanismus, ale i výtvarný objekt, zajímavý detail či technické řešení. Počet nabídnutých prací jednoho autora nebo ateliéru není omezen, ale finální výběr do ročenky je v tomto případě limitován na maximálně 3 realizace. Stavba může být u nás i v zahraničí, uvedení v ročence je ale podmíněno českou národností alespoň jednoho z autorů.

Vzhledem k tomu, že stavby v širším výběru plánuji navštívit osobně v období od června do srpna/září letošního roku, prosím o zaslání následujících podkladů do 15. 04. 2024:

- název a přesnou adresu realizace (pokud není, pak prosím o souřadnice GPS) a datum realizace
- jméno autora/rů, včetně kontaktu (aktuální email a telefon)
- krátký autorský text (max. 1800 znaků vč. mezer)
- 4–5 fotografií v náhledovém rozlišení (pokud je stavba ještě v realizaci, stačí i pracovní fotografie, případně vizualizace)

- situaci a půdorys přízemí – vše pouze schémata, ve formátu jpg nebo pdf

Podklady prosím zašlete v jedné složce označené jménem ateliéru/architekta, v podsložce/kách pak název projektu/tů. Soubory zašlete prosím e-mailem na adresu: rocenka@byarchitects.cz

Prosím o přílohu do 10 MB, vše zatím pouze v náhledovém rozlišení. K zaslání kompletních podkladů k vybraným stavbám vás vyzve vydavatel v září a říjnu 2024.

Děkuji

a zdravím srdečně,

Markéta Zdebská

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři