design /

Jedna klika, dva tvary. M&T představuje novou kliku od designérského dua Herrmann&Coufal

Kování UP&DOWN v povrchové úpravě titan, černý mat, titan mosaz mat, design Hermann&Coufal

Jednou nahoře a podruhé dole – jak se komu zlíbí! Zcela jedinečnou variabilitu nabízí novinka v oblasti dveřního kování, klika UP&DOWN, která vzešla ze spolupráce designérského dua Herrmann&Coufal a českého výrobce M&T.

M&T , 9. 11. 2021 / Advertorial

Unikátní asymetrické kování UP&DOWN umožňuje pouhou změnou pozice na dveřích zcela proměnit osobitý výraz kliky i její ovládání. „Výjimečnost kování UP&DOWN spočívá právě v možnosti volby. Umí být totiž UP a zároveň i DOWN, záleží na každém, jakou variantu upřednostní a jak kliku na dveřní křídlo namontuje,“ uvádí Eduard Herrmann z designérského dua Herrmann&Coufal, které je autorem návrhu designu této jedinečné novinky. Variabilita kliky s sebou nese i další výhodu – v průběhu času je možné ji jednoduše otočit a dveře díky jejímu výraznému charakteru získají opět novou, neokoukanou tvář. „Design kliky UP&DOWN jsme pojali jako umělecké dílo, sochu, jejíž osobitý výraz vynikne spíše na minimalistických dveřích s čistým dekorem. Osoby s citem pro bytový design, který je vlastní zejména architektům a interiérovým designérům, ji však určitě dokážou zkombinovat v atraktivní celek i s dveřním křídlem hravějšího dekoru,“ říká dále Eduard Herrmann.

Foto: Kování UP&DOWN v povrchové úpravě titan černý mat, titan mosaz mat, titan braun mat, design Hermann&Coufal

Co ale přivedlo designérské duo k nápadu navrhnout dveřní kliku? „V době studia jsme v rámci výuky rozebírali téma klik a tato oblast nás velmi zaujala. Myšlenky na tvorbu kování jsme proto rozvíjeli dál,“ vysvětluje pohnutky pan Herrmann a pokračuje: „Českého výrobce M&T jsme oslovili s několika návrhy, a právě nápaditý design kliky UP upoutal jejich pozornost. Společně s Romanem Ulichem jsme její návrh dále rozvíjeli a v průběhu této spolupráce vzešel nápad instalovat kliku oběma způsoby – UP i DOWN. Konstrukční stránky se zcela ujalo M&T, my jsme se tak mohli plně soustředit na design kliky.“

Kování UP&DOWN je vyrobené z masivní mosazi a dostupné v šesti variantách povrchu – titan černý mat, titan mosaz mat, titan braun mat, titan chrom mat, matný nikl a lesklý chrom.

Foto: Kování UP&DOWN v povrchové úpravě matný nikl, lesklý chrom, titan chrom mat, design Hermann&Coufal

Design: Hermann&Coufal

Designérské studio, které založili dva spolužáci ještě při studiu na UMPRUM. Na začátku bylo jedno společné školní zadání… a pivo. Od té doby se portfolio studia rozrostlo o řadu projektů, zejména na poli produktového designu. Charakterizuje je důraz na detail, hledání rovnováhy mezi smyslem a krásou a odvaha jít za hranice poznaného. Přestože práce na projektech často probíhá experimentální sérií pokusů a omylů, výsledné produkty se vyznačují lehkostí a nenucenou, až téměř intuitivní estetikou. Jejich návrhy najdete zhmotněné v kolekcích předních českých značek, v městském veřejném prostoru i jako konceptuální umělecké instalace. Na své konto si už stihli připsat prestižní ocenění Red Dot Award, Designblok Diploma Selection, Czech Grand Design, Elle Decoration International Award a další.

Foto: Eduard Herman a Matěj Coufal ze studia Hermann&Coufal

www.kliky-mt.cz

 

  • autor: M&T *
  • publikováno: * 9. 11. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

M&T kliky kování

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři