Novinky a názory / zprávy

Louny hledají nového městského architekta

Až do 5.3. 2020 se mohou hlásit zájemci o pozici městského architekta v Lounech.

EARCH.CZ , 9. 2. 2020

“Louny potřebují svého architekta, protože se rozvíjejí a rostou. Profesionál - urbanista nám pomůže předejít chybám a špatným rozhodnutím a je pojistkou, že plány rozvoje města budou trvat déle než jednou volební období,” vysvětlil vypsání veřejné soutěže starosta Loun Pavel Janda.

Město Louny se již v loňském roce podílelo na pořádání vzdělávacího semináře Plánujeme město, na kterém se řešila problematika budování a rozvoje měst. Debata na konkrétních příkladech ukázala, že profesionál v této oblasti se skutečně vyplatí a je přínosem.

Česká komora architektů přirovnává tuto roli k lékaři: “Uchování zdraví „organismu“ města či obce vyžaduje totéž. Je rovněž zapotřebí ho preventivně chránit před nevhodnými nebo dokonce devastujícími vlivy a zásahy. Kvalifikovaným odborníkem pro tuto oblast jen není lékař, ale architekt-urbanista.”

Termín pro podání nabídek/přihlášek na obsazení funkce městského architekta byl stanoven na 5.3.2020 do 14:00 h. Zájemci o tuto funkci mohou všechny požadavky zadavatele nalézt v zadávací dokumentaci, která je zveřejněna vč. příloh na profilu zadavatele zde.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 9. 2. 2020
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři