Novinky a názory / zprávy

Nejlepší pražské lokality, když se chcete přestěhovat z centra

Tipy na klidné bydlení v Praze Foto: Unsplash.com

Když se řekne okraj Prahy, mnozí si představí Zličín, Černý most nebo třeba Vypich. To jsou ale přelidněné lokality, ve kterých klidné rodinné bydlení v zeleni s dobrou dostupností do centra rozhodně nenajdete. Místa, kde se dá pohodlně a klidně bydlet, však v Praze stále existují.

eVisions , 23. 12. 2022 / Advertorial

Praha, podobně jako většina hlavních měst, láká mnohé hlavně kvůli pracovním příležitostem. Není pak divu, že až 30 % lidí, kteří v Praze pracují, do ní každý den dojíždí z okolí. Ze Středočeského kraje dojíždí každý den přes půl milionu lidí, v periferních lokalitách Prahy bydlí další jeden milion. Okrajové části hlavního města nabízí především kvalitní a prostornější bydlení a rozumnou dostupnost centra.

Které lokality tedy stojí za zvážení? Bydlení v Praze je z velké části otázkou priorit. Zvolíte levnější nemovitost v paneláku s dobrou dopravní dostupností, nebo spoustu zeleně, ale bez přístupu k metru? Například na Praze 9 bydlí nejméně obyvatel na metr čtvereční a je tak ideální pro ty, kdo mají rádi soukromí. Praha 4 zase nabízí největší množství zeleně.

Pokud se odhodláte podívat se trochu dál, ale stále v širších hranicích Prahy, najdete například na Praze-východ v obci Strančice. Je to městečko uprostřed přírody, které ale poskytuje veškerou občanskou vybavenost. Nejste tedy tak závislí na hlavním městě jako v mnohých periferních satelitech. S dopravní dostupností je velice vhodné pro všechny, kdo pracují v centru. Strančice mají přímé vlakové spojení s Prahou, do práce se tak dostanete rychleji než z leckterého sídliště.

Dlouhodobé oblibě se těší i oblast Praha-západ. Atraktivní místa ale najdete rovněž na jih od centra metropole. Krajina je tady příjemně členitá a malebná. Svoji roli hraje pochopitelně i doprava a dobré napojení na silnice a dálnice. Zájem je například o lokality jako je Mníšek pod Brdy nebo Řitka, případně Zlatníky nebo Jesenice.

Pokud se rozhodnete o pronájem bytu v Praze bez realitky, nebo využijete svého starého známého makléře, nezapomeňte mu připomenout, že Praha nekončí už na Vinohradech.

  • autor: eVisions *
  • publikováno: * 23. 12. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

bydlení Praha zeleň

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři