Novinky a názory / zprávy

Zvažujete renovaci svého domu? Přijďte se poradit s odborníky

Renovace domu z 50. let, Saint-Gobain divize V-systém elektro

Řešíte, jak renovovat svůj dům tak, aby byl zdravý, poskytoval tepelný komfort po celý rok a zároveň byl energeticky úsporný? Záleží vám na prostoru, ve kterém žijete vy a vaše rodina? Máme pro vás skvělou příležitost! Připojte se k nám na Fóru CPD - RENOVACE, které se bude konat 23. listopadu 2023 od 15:30 do 20:00 hodin v Brně a můžete ho sledovat také online.

Centrum pasivního domu , 22. 11. 2023

Renovace domu obvykle představuje významnou finanční investici, kterou pečlivě zvažujeme a plánujeme delší dobu. Kvalitní renovací lze výrazně zlepšit komfort bydlení a současně významně snížit náklady na energii až o 90 %. Každý krok renovace má svůj význam, ale musí být proveden pečlivě. Při omezeném rozpočtu je možné dosáhnout úspor provozních nákladů i postupnými dílčími etapami, které však musí na sebe logicky navazovat. Postupná renovace však většinou prodlužuje dobu života „na staveništi“. Bez pečlivé přípravy projektu a koordinace realizace renovace často nedosáhneme očekávaných cílů a energetických úspor. Proto přijďte konzultovat své vize a plány s odborníky. Centrum pasivního domu, jako profesionální sdružení, vám nabízí pravidelná Fóra, kde vám odborníci pomohou plně pochopit celý proces renovace a rádi odpoví na vaše otázky.

Kdy a kde

CPD Fórum - RENOVACE

Termín: 23.11.2023 od 15.30 do 20.00 hod

Kapacita: 40 míst  

Místo a cena: OSOBNĚ v Otevřené zahradě, Údolní 33, Brno – střed

OSOBNÍ ÚČAST i ONLINE poslech akce je ZDARMA

Jak se přihlásit?

Chcete mít svoje místo na Fóru jisté? Pak neváhejte a přihlaste se co nejdříve vyplněním formuláře na webu www.pasivnidomy.cz. Kapacita přímo v Brně je omezená. Pokud vám stačí jen poslouchat, nechcete klást mluvčím dotazy a po skončení prezentace s odborníky osobně diskutovat, pak se připojte online. Stačí se jen předem zaregistrovat.

Foto: Renovace RD Lednice, autor: Ing. arch. Filip Řehák

Letošní program a hosté

Transformace staršího domu na pasivní dům: Rady autorizovaného architekta

Autorizovaný architekt ČKA Filip Řehák vám na celkové renovaci rodinného řadového domu do pasivního standardu v obci Lednice ukáže, jak důležité a zásadní pro snížení energetické náročnosti může být rozhodnutí provést komplexní renovaci a zvolit správného architekta. A jaké profity majitelům chytrá renovace přináší oproti původnímu záměru vyměnit okna a natřít fasádu.

Typizovaný dům Šumperák: Cesta k energetické efektivitě

„Šumperák“ je rozšířené označení typizovaného domu z konce 60. let 20. století. V režii Martina Krče, architekta a zakladatele Vize Ateliér, s.r.o. se i takový objekt může, při využití principů pasivního standardu, proměnit v energeticky efektivní dům s výraznou úsporou energie. 

Foto: Lokální a decentrální systémy větrání s rekuperací, Meltem Wärmerückgewinnung GmbH & Co. KG

Energetické hodnocení renovace: Cesta k optimálnímu stavu

Martina Kuchařová, energetická specialistka ze společnosti Saint-Gobain divize V-systém elektro vám představí proces, jak se z nevyhovujícího starého domu, který byl určen k renovaci, lze dostat k optimálnímu stavu pomocí komplexního zateplení a s využitím obnovitelných zdrojů energie. Na případové studii ukáže výhody a náklady spojené s jednotlivými opatřeními, s důrazem na maximální využití dostupných dotací.

Lokální a decentrální systémy větrání s rekuperací: Zkušenosti a příklady

Dušan Hanzlík, expert na problematiku řízeného větrání Meltem Wärmerückgewinnung GmbH & Co. KG se s vámi podělí o bohaté zkušenosti v oblasti lokálně a decentrálně řízeného větrání s rekuperací. Praktické příklady doplní rozsáhlou fotodokumentací, která ukáže realizovaná řešení. A to jak v bytě, tak například v dřevostavbě.

Zateplení: Příklady a detaily vnějšího a vnitřního zateplení

Jiří Heger, zakladatel a jednatel PROPASIV s.r.o. vás provede problematikou využití speciálních tepelných izolací na příkladech vnitřního zateplení, zateplení podlahy a upozorní na detaily, které je třeba řešit s ohledem na ochranu konstrukcí a vytvoření zdravého vnitřního prostředí. V případě renovací, které neumožňují plně koncipovaný návrh s vyloučením tepelných mostů – nebo pokud kvůli omezenému prostoru nelze použít dostatečně silnou tepelnou izolaci – mohou být vhodným řešením tepelné izolace s vylepšenými tepelně technickými vlastnostmi. 

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři