Technologie / produkty

Objevte krásu sprchového koutu Walk-in

Toužíte po moderní a vzdušné koupelně? Vytvořte si svůj sprchový koutek přesně podle svých představ se sprchovými zástěnami Walk-in. Na co si dát při výběru pozor a jak sprchový kout vybrat? Podívejte se na naše rady a tipy.

SANITINO s.r.o. , 8. 3. 2021 / Advertorial

V dnešní době není sprcha pouze náhradou vany do menších bytů. Sprchové kouty můžete v moderních koupelnách vidět stále častěji. A čím dál častěji se můžete setkat právě se sprchovým řešením Walk-in.

Představujeme vám sprchový kout Walk-in!

Proměňte běžné sprchování v luxusní zážitek pomocí sprchového koutu Walk-in. Ten můžete vytvořit z několika možných kombinací bezpečnostního skla, elegantní kovové vzpěry a ustavovacího profilu.

Zapomeňte na sprchovou vaničku nebo na neustálé otevírání sprchových dveří. Vkročte do sprchového koutu a užijte si neomezený zážitek ze sprchování bez pocitu stísněného prostoru.

Walk-in zástěny jsou postavené přímo na podlaze koupelny, takže v nich vynikne krása koupelnové podlahy. Ta však musí být vyspádována tak, aby voda odtékala do sprchového žlabu a nezatopila vám koupelnu. K tomu je zapotřebí i odtokový kanálek, přičemž samotný odtok pak může být plastový nebo nerezový, přičemž odborníci spíše doporučují použít ten nerezový, který je kvalitnější a odolnější.

Proč je Walk-in oblíbeným řešením?

Sprchové kouty Walk-in jsou jediným řešením, které se vaší koupelně a vašemu osobitému stylu opravdu přizpůsobí. K dispozici je hned několik rozměrů a variant sprchových zástěn Walk-in, ze kterých si můžete libovolně vytvořit svou oázu klidu a relaxace v malé nebo naopak prostorné koupelně.

U běžných sprchových koutů s vaničkou můžete mít pocit stísněnosti. To ale u sprchového řešení Walk-in nehrozí. Kout si můžete sestavit hned na několik způsobů:

● Pevná stěna se vstupem z jedné strany – jde o nejuzavřenější možnost, kdy máte ze dvou nebo ze tří stran stěnu koupelny a jednu stranu tvoří průhledné sklo.

● Pevné stěny se vstupem z jedné strany – vzdušnější varianta, kdy jednu stranu tvoří stěna koupelny a další dvě strany tvoří skleněné zástěny.

● Pevná stěna se vstupem z obou stran – velice otevřená a vzdušná varianta, kterou tvoří pouze pevná stěna koupelny a průhledné sklo na protější straně.

 

Sprchový kout Walk-in

 

Na co si dát při výběru pozor?

Při svém výběru dejte pozor nejenom na vhodné rozměry sprchové zástěny Walk-in, ale také na způsob jejího sestavení. Hodně otevřený prostor působí sice vzdušně a elegantně, ale nemusí vyhovovat každému. U pevné stěny se vstupem z obou stran můžete mít pocit studu nebo zimy. Pokud tedy máte v rodině zimomřivce, sestavte si sprchový kout Walk-in se vstupem pouze z jedné strany.

Rozměry nejsou to jediné, co můžete při svém výběru zohlednit. Walk-in zástěny se mohou pochlubit i různými povrchovými úpravami. Nejčastěji se samozřejmě setkáte s transparentním provedením, ale někteří výrobci nabízí i výplň z kouřového skla nebo pískované provedení. Pokud však chcete, aby více vynikla váš luxusní sprchový set nebo krásná sprchová baterie, zvolte průhledné sklo.

Údržba sprchového koutu Walk-in

Jsou příjemnější věci než každodenní leštění skla a na to myslí i výrobci. Při nákupu Walk-in zástěny myslete i na možné povrchové úpravy a technologie. Například výrobce Ravak používá nanovrstvu AntiCalc, která má vodoodpuzující účinek. Na skle tak nezůstávají mapy z vodního kamene a vy se tak můžete věnovat své rodině místo zdlouhavého úklidu.

Podobné technologie nabízí i další renomovaní výrobci jako je například Jika, která svou technologií Jika perla Glass zajišťuje snadnou údržbu a dlouhou životnost skla.

Klíčová slova:

koupelna

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři