Technologie / IT

Promyšlený mobilní audioprůvodce vás provede žateckou industriální architekturou

Mobilní aplikace TourStories od spolku A dál? Foto: Zdroj: A dál?

Žatec představuje nového audioprůvodce. Používat ho bude moc každý s chytrým telefonem, za jeho vývojem stojí místní spolek A dál? ve spolupráci s vývojáři z TourStories.

A dál? , 11. 5. 2022

Žatecká trasa Mezi žateckými komíny bude dostupná v polovině května. V rámci žatecké Muzejní noci proběhne v pátek 20. 5. 2022 v 17 hodin i její slavnostní spuštění. Sraz je na náměstí Svobody před žateckým Infocentrem: “Průvodce pokřtíme a projdeme společně jeho trasu, která má něco přes 2 km. Vysvětlíme, jak to celé funguje a nastíníme, jak náročná příprava byla. Zváni jsou všichni, moc se těšíme a jsme zvědaví na ohlasy,” zve za spolek A dál? Monika Merdová.

K úspěšnému absolvování prohlídky je třeba mít v chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci TourStories a mít jej dostatečně nabitý. Se vším poradí přímo v infocentru, kde procházka také začíná. Na každém ze sedmi stanovišť vám aplikace nabídne spoustu historických fotografií, které doplňují samotný audiovýklad. “Pro namluvení textů jsme se spojili s divadelníky z Opery Žatec, kteří se úkolu zhostili skvěle. Výsledkem je dramatizované vyprávění, při kterém se určitě nudit nebudete,” láká Eva Sladká z A dál?.

Foto: Aplikace vrátí uživatele více než sto let do minulosti a představí tehdejší dobu

Audioprůvodce uživatele zavede do prosperujícího Žatce z roku 1913. Svým perným pracovním dnem nás provede dvojice architektů Wilhelm Fuchs a Hildebert Kolbe. Zasvětí návštěvníky na sedmi zastaveních nejen do stavitelské praxe, odhalí také třeba společenské nálady nebo gastronomické perličky doby.

  • autor: A dál? *
  • publikováno: * 11. 5. 2022
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři