Technologie / produkty

S investicí do kvalitních podlah pomůže pojištění domácnosti

Nábytek, doplňky, a dokonce i barvu stěn lze poměrně snadno a často měnit. Podlahu si ale většina lidí pořizuje na několik let. Při jejím výběru byste proto neměli koukat jen na vzhled. Přečtěte si, jaké druhy podlah se hodí do jednotlivých místností.

ČSOB Pojišťovna , 9. 6. 2021

Skutečně kvalitní podlaha může být nemalou investicí. S pojištěním domácnosti se ale o své peníze bát nemusíte.

Kuchyň

Podlaha v kuchyni by měla být odolná. Pokud často vaříte, může se především v okolí kuchyňské linky snadno ochodit. Nejvhodnější je proto dlažba, která zvládne i nějaký ten pád talíře nebo ostrých předmětů.

Obývací pokoj

Podlaha v obývacím pokoji musí snést větší zátěž. Každý den se po ní projde většina členů rodiny. Zároveň by měla místnost zútulňovat. Vhodný kompromis představují materiály jako dřevo, laminát nebo vinyl, které zvládnou střední zátěž a přitom budou stále působit příjemným dojmem.

Předsíň

Nejvíce zatěžovaná bývá podlaha v předsíni, která se kromě rizika ochození musí potýkat s řadou nečistot. Proto by měla být pevná a dobře udržovatelná. Taková kritéria splňuje keramická podlaha, která se snadno čistí, nevadí jí bláto ani voda a je odolná proti poškrábání.

Ložnice

Při výběru podlahy do ložnice máte mnohem volnější ruku. Obecně se toho v ložnici nachodí méně a podlaha zpravidla nevyžaduje častou údržbu. Hlavním rozhodovacím faktorem tak bývá vzhled. Prostor příjemně zútulní například dřevěná podlaha nebo koberec.

Dětský pokoj

Podlaha v dětském pokoji musí odolat nástrahám hraček, jako jsou kolečka aut nebo ostré hrany lega. Zároveň by měla být teplá a měkká, aby si na ní děti mohly hrát. Vhodnou volbou jsou koberce, které ale bývají náročnější na údržbu. Čím dál oblíbenější tak začínají být korkové podlahy, které jsou omyvatelné a zároveň stejně příjemné jako koberce.

Ani sebelépe zvolená podlaha nemusí odolat všem nástrahám. Pokud zainvestujete do kvalitního vybavení, neriskujte a sjednejte si pojištění domácnosti.

Klíčová slova:

podlaha

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři