Události / architektonické soutěže

Dřevěná stavba roku

Dřevěná stavba roku 2011, kterou připravila Nadace dřevo pro život pod záštitou Ministerstva zemědělství, volně navazuje na úspěšnou architektonickou soutěž Dřevěný dům.

EARCH.CZ , 26. 10. 2011

Základním cílem unikátního projektu je podpora staveb z obnovitelného přírodního materiálu – dřeva. Tedy suroviny, která umožňuje vyhovět současným požadavkům na funkčnost i finanční dostupnost a zároveň nepředstavuje zátěž pro životní prostředí.

Kdo může soutěžit?

Všichni architekti, projektanti, studenti závěrečných ročníků odborných škol a realizační společnosti, pro které jsou určeny kategorie dřevostaveb a dřevěných konstrukcí, ale také obce a města coby realizátoři dřevěných dětských hřišť.

Jaké jsou soutěžní kategorie?

1. Dřevěné hřiště - realizované obecní nebo městské hřiště (UZAVŘENA) 2. Dřevěná konstrukce - návrh, studie dřevěné konstrukce (UZAVŘENA) 3. Dřevěná konstrukce - realizovaná dřevěná konstrukce (UZAVŘENA) 4. Moderní dřevostavba - návrh, studie obytného domu 5. Moderní dřevostavba - realizovaný obytný dům 6. Roubený dům - realizovaná roubená nebo srubová stavba

Jaké je složení odborné poroty?

Doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. Dalibor Houdek, Ph.D. Ing. Henry Tieze Ing. Václav Mach Doc. Ing. Vladimír Bílek, CSc. Prof. Ing. Jozef Štefko, CSc. RNDr. Jiří Homolka Ing. arch. Josef Smola Stanislav Müller, DiS.

Vyhlášení výsledků

Vyhlášení výsledků kategorií dřevěných domů a slavnostní uzavření celé soutěžní ankety proběhne na veletrhu Dřevostavby 2012 na výstavišti v Holešovicích.

Postup pro přihlášení soutěžního díla

1/ Registrace přihlašovatele

Vyplněním registračního formuláře si přihlašovatel založí uživatelský účet. Pomocí toho účtu může nahrávat nová soutěžní díla a zpravovat díla uložená v konceptech.

2/ Přihlášení soutěžního díla

Nejprve se přihlašovatel přihlásí ke svému účtu v kategorii, do které chce vložit nové soutěžní dílo. Prostřednictvím elektronického formuláře vloží všechny podklady, které jsou soutěží vyžadována. Případně doplní některé z volitelných podkladů.

Pokud přihlašovatel zjistí, že nemá všechny z vyžadovaných pokladů, má možnost uložení rozpracované práce. Jakmile bude mít nové podklady k dispozici, znovu se přihlásí ke svému účtu a může v nahrávání soutěžního díla pokračovat.

Jakmile je se vším spokojen, odešle dílo administrátorovi soutěžních děl.

Kromě přihlašování soutěžního díla přímo prostřednictvím internetových stránek má každý přihlašovatel nárok na další způsoby přihlášení, které jsou popsány v Soutěžních podmínkách (zaslání podkladů přes internetovou úschovnu nebo doručení podkladů na elektronickém médiu).

3/ Administrátor

Funkce administrátora nespočívá v hodnocení líbí/nelíbí, ale posuzuje, zda soutěžní podklady splňují soutěžní podmínky. Pokud administrátor zjistí, že něco chybí nebo je něco špatně, informuje o tom, přihlašovatele, který pak získává možnost doplnění nebo opravy dodaných podkladů.

Jakmile administrátor vyhodnotí, že soutěžní dílo je v souladu se soutěžními podmínkami, aktivuje publikování soutěžního díla v soutěžní galerii. Od toho okamžiku již není možné dílo upravovat nebo do něj jakkoliv zasahovat.

Více informací najdete na www.drevenastavbaroku.eu.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři