Události /

Sklářské studio HG Atelier Design otevírá v Novém Boru galerii se stálou expozicí svých děl

Filip a Lukáš Houdkové, společně tvořící také pod značkou Glassbrothers - HG Atelier Design, otevřeli v srdci svého nového firemního sídla dlouho očekávanou galerii pod názvem GALERIE 5. V ní je k vidění nejen výběr netradičně pojatých světelných objektů a jejich designových kolekcí, ale také výjimečné pop-art solitéry z umělecky zpracovaného skla a nově i autorská abstraktní plátna.

, 10. 7. 2021

Galerie 5 je součástí nového kreativního vesmíru studia HG Atelier Design, který se rozkládá přes 1000 metrů čtverečních v Novém Boru, a zároveň splněným snem majitele studia, který hledal pro své komplexní dílo stálou výstavní expozici.

HG Atelier Design je pověstný svou precizní řemeslnou prací, konstrukční dokonalostí, inovátorstvím a progresivním zpracováním skla. Typickým rukopisem HGA tvorby je zároveň ale i moment překvapení a hry, který je vlastní všem designérům tvořícím pod touto značkou.

„Práce, plné nasazení, dřina, schopnost se obětovat pro věc, ale i radost, nadšení, sebekázeň, uspokojení a dá se vlastně říct i láska… To vše se pro nás prolíná jak v řemesle, tak i umění,“ vysvětluje Filip Houdek, který svou firmu založil krátce po studiích v roce 1998.

„Každý projekt, každá cesta nám přináší nové výzvy. Poznáváme své limity, které se snažíme pokořit. V umění se nám v jediné chvíli naprosté koncentrace, ve středobodu tady a teď, odkrývá sféra komunikace mezi tvořeným objektem, plátnem či instalací a divákem,“ pokračuje Filip Houdek, jehož abstraktní obrazy zdobí nové firemní prostory.

GALERIE 5, pozvánka. Zdroj: HG Atelier Design

Po vstupu do prostor HGA se nenechte zlákat téměř 360° dechberoucím výhledem na panorama Nového Boru, protože ty pravé skvosty na vás čekají v právě otevřené firemní galerii. Zde vás na první pohled určitě zaujme především impozantní závěsný pendant Armstrong z mléčného skla a s pozlacenou konstrukcí 24karátovým zlatem pro dokonalost řemeslného zpracování a dokonalý vizuál, jehož váha činí přes 100 kilogramů. Dále jsou zde k vidění stolní lampy Marc a lampy Dear Marcel, jejichž tvarosloví vychází z fragmentů tradičních jízdních kol Favorit. Skalní fanoušky světové cyklisticky, ale i sklářského designu, bezpochyby potěší i další exponáty z nedávné pražské výstavy s výstižným názvem „Posedlost“. Kontinuita produkce bratrského dua nebere konce a tak se můžete těšit na nové výrazné objekty na cyklistické téma. 

Na své si však přijdou také milovníci broušené klasiky a poctivého řemesla v podobě neotřelých designových lustrů a lamp z luxusních HGA kolekcí, ale stejně tak i zájemci o výhradně současný design s nadsázkou, kteří hledají originální solitéry do svých osobitých interiérů. Ty pak určitě potěší kolekce váz Instavases od Yu-Lin Huang nebo funky nápojové sklo Cube či ověsový lustr Basketball od Lukáše Houdka, pod nímž se vám bude chtít pokaždé tak trochu zadriblovat.

HG Atelier Design je zkrátka kreativní rodinná platforma, která svou unikátní nabídkou oslovuje sběratele skla a umění napříč generacemi.

  • autor: *
  • publikováno: * 10. 7. 2021
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

galerie design sklo

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři