Události /

Urbanistická konference reSITE 2017 se ponoří do neviditelné anatomie města. Registrujte se včas!

V červnu 2017 proběhne ve Foru Karlín v Praze šestá mezinárodní konference reSITE pro architekty, urbanisty, municipality, developery i milovníky měst. reSITE 2017: In/visible City se zaměří na to, co není vidět, a přesto určuje podobu města – tématem bude hmatatelná i nehmotná anatomie měst a to, jak se veškeré infrastruktury promítají do navrhování. Minulý týden byla také otevřena zvýhodněná registrace, cenová politika je již tradičně vstřícná ke studentům, NGO i samosprávám.

EARCH.CZ , 19. 12. 2016

reSITE 2017: In/visible City

Kdy: 22. a 23. června 2017Kde: Forum Karlín, Pernerova 51, Praha 8

info / registrace / Facebook

Interaktivní zážitková konference přivítá na čtyři desítky odborníků včetně světově proslulých architektů, přinese praktické příklady inspirativních řešení a představí úchvatné realizace z celého světa. Paralelně proběhne festival ve veřejném prostoru pro širokou veřejnost a řada akcí pod hlavičkou čtyřletého evropského projektu Shared Cities: Creative Momentum.

Neviditelné město pod městem

„To, co dělá město funkčním, co pohání ekonomiku a spotřebovává podstatnou část městských rozpočtů, často není vidět. Například hospodaření s vodou a odpady. Přitom i zcela funkční infrastruktury se mohou stát ikonami města a jsou rozhodující pro kvalitu života,“ zve na konferenci šéf reSITE Martin Barry. Pronikání do tajů města zahrne i sociální infrastruktury, participační nástroje, anebo rozhodovací procesy. Představíme nejkvalitnější a oceněné projekty, zaměříme se na styčné body městské infrastruktury se soukromým developmentem, na zapojení občanů a chytrá řešení pro města 21. století.

„Můžeme buď stavět a investovat do chytrých, vyvážených infrastruktur ohleduplných k životnímu prostředí, prosazovat vlaky, hromadnou dopravu, živé ulice a občanské iniciativy. Anebo je můžeme pojmout jako stroj na peníze pro bohaté investory a zrychlovat rozšiřování zástavby a všechen nezdravý development, který nás uvrhnul do dnešní krize. Rozhodnutí, kterou cestou se vydat, určí náš další osud,“ sdělil reSITE Michael Kimmelman, kritik architektury, The New York Times.

„Chystáme však také zásah ve veřejném prostoru, který bude volně přístupným překvapením pro obyvatele Prahy,“ slibuje krajinný architekt Martin Barry, pro nějž je Praha po New Yorku druhým domovem.

Konference se čtyřmi desítkami převážně zahraničních vystupujících a přibližně 1000 účastníků vyniká mezioborovými průsečíky. Klade si za cíl, aby byl soukromý sektor ohleduplný k veřejnému prostoru, veřejný sektor uměl nastavit udržitelná a jasná pravidla a právní rámec a architekti a designéři pracovali v synergii s ostatními obory včetně ekonomiky. Ukazuje příklady dobré praxe a úspěšných realizací v městském prostoru, vzniklých na základě zapojení občanů a stavějících na ekonomických datech.

reSITE je zážitek, interakce a rozmanitost

„reSITE je zážitkovou konferencí, která posouvá limity v přemýšlení, ve vnímání investičních příležitostí a v městském plánování. Na programu budou přednášky, diskuse, velmi krátké i delší formáty tlumočené do češtiny a vybavené bohatým multimediálním doprovodem,“ vysvětluje programový ředitel Osamu Okamura.

V roce 2017 budeme ve větší míře pořádat interaktivní workshopy, plánovací hry a kulaté stoly týkající se konkrétních lokalit v Praze i zásadních otázek, jak udělat infrastrukturní stavby architektonicky hodnotné a ekonomicky přínosné, jak plánovat pro budoucnost rostoucích měst a jak chytře, efektivně, ekonomicky a transparentně města spravovat. Poslední inovace v této oblasti a vliv správně založené infrastruktury na kvalitu života a podnikání ve městech představí odborníci z praxe, včetně největších jmen architektury a inovací dneška.

Online registrace zahájeny

Registrace byly zahájeny 14. 12. 2016 a v první vlně nabízí možnost zakoupení 2 vstupenek za cenu jedné (nabídka platí do 6. ledna 2017). Vstupenky jsou tradičně rozděleny do tří cenových hladin pro profesionály, městské samosprávy a neziskovky a studenty s možností zakoupení VIP balíčku.

Více informací na webu či na Facebooku konference reSITE.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 19. 12. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři