Vila na thajském pobřeží pro milovníka Bauhausu

Středa, 16. Srpen 2017 - 0:00
| Napsal:

Na thajském pobřeží vznikla soukromá rezidence pro německého fotografa, která nezapře inspiraci modernistickou architekturou první poloviny minulého století. Investorem je totiž obdivovatel Bauhausu, který si přál jednoduchou stavbu s přiznanými materiály.

Vila Baan Chan, Junsekino Architect and Design © Spaceshift Studio
Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Ateliér Junsekino
Světadíl Asie
Země Thajsko
Město Thamai
Suma 7 000 000.00
Měna CZK
Datum realizace 2006
Zastavěná plocha 300.00m2

Na samém začátku projektu se na pozemku nacházel pouze útes porostlý stromy, kam jsme umístili jednotlivé objemy. Vnitřní prostory jsme definovali pomocí vertikálních (zdi) a horizontálních (stropy a podlahy) ploch.

Dům obklopují kokosové palmy uspořádané tak, aby zvyšovaly pocit soukromí a zároveň nestínily ve výhledu na moře. Vila dispozičně sestává z pěti ložnic, tří koupelen, velké společenské místnosti a kuchyně, které jsou vybaveny velmi kvalitními materiály. Rozvržení domu je inspirováno mírnými vlnami oceánu a napomáhá dostatečnému přísunu slunečního světla do interiéru a přirozenému provětrávání všech vnitřních dispozic.

Vilu obklopuje okouzlující zahrada plná tropické vegetace o rozloze 4 800 m2. Díky svému umístění v těsné blízkosti břehu se z domu otevírá krásný výhled na mořskou scenérii. Majitel si zároveň přál, aby z domu mohl pozorovat západ slunce a měsíční svit. Majitelem je německý fotograf, který obdivuje Bauhaus. Přál si proto modernistický dům s minimem dekoru. Preferoval také odhalení materiálů konstrukce i všech ostatních prvků. Dům byl i s ohledem na své umístění u moře navržen tak, aby využíval praktické materiály, jako je surový beton a masivní dřevo.