Architektura / interiér

V kavárně jako v křišťálovém království

Studio AI – DESIGN v duchu estetiky Evy Jiřičné nedávno dokončilo rekonstrukci kavárny ve Vahalově Lékařském domě v Praze. Café Braun je neotřelým vzdušným interiérem, v němž vévodí světlo a subtilnost skleněných forem.

AI – DESIGN, s.r.o. , 4. 1. 2011

Studio AI – DESIGN

Úzce spolupracuje s londýnskou kanceláří Eva Jiricna Architcts Ltd. a realizační firmou Designium, s.r.o., se zabývá architekturou, interiéry i designem - výhradně od návrhu až po jeho realizaci. K řešení zadání přistupuje současně a kreativně. Důraz klade na světlo a barvu, jasný výraz a dokonalou funkčnost. Cílem studia, jak ho sami architekti definují, „je spokojený investor a jednoduchý, elegantní a vysoce atraktivní produkt.

Café Braun

Café B.Braun je kavárna pro veřejnost a zároveň místo prezentace společnosti B.Braun Medical. Celkový přístup byl veden snahou porozumět konceptu původního návrhu Lékařského Domu architekta Františka Vahaly, ve kterém se kavárna nachází. Obnoven byl mosazný portál s podsvíceným poutačem, znovu zcela otevřen pohled do ulice z obou pater a jak tomu bylo původně, v části vnitřního prostoru obnoven průhled z přízemí do patra. Otevřen byl také pohled do dvora, kde vznikla malá terasa pro letní sezení ve stínu vzrostlých stromů. Skleněné točité schodiště je vynášeno středovou šroubovicí a obvodovým zábradlím, které funguje jako prostorový příhradový nosník na třech místech zavěšený ze stropu. V barevné koncepci prostoru převládá kontrastní kombinace černé a bílé, jemně doplněná hnědou javorovou dýhou stolků a polstrováním vestavěných lavic. Nástěnné grafiky jsou dílem Studia Najbrt. Jako další dekorační prvky interiéru byly použity výrobky firmy B.Braun.

Klíčová slova:

Eva Jiřičná Praha

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři