Architektura /

Žatecké dvorky vás provedou skrytými zákoutími města chmele

Čtvrtý ročník Žateckých dvorků se odehraje v Žatci v sobotu 4.9.2021. Na tento den připadá i nejvíce akcí z městem podpořeného projektu Žatecká Dočesná jinak. Spolek A dál?, který Žatecké dvorky letos připravil, spojil síly se všemi pořadateli a provede Vás nejen deseti dvorečky a zákoutími, ale i všemi kulturními akcemi, které se v tento den ve městě chmele uskuteční.

A dál? , 20. 8. 2021

„Žatecké dvorky jsou společenskou akcí, která přináší kulturní program do odlehlejších míst městského centra. Návštěvníci se orientují podle mapky, kterou dostanou na své první zastávce. Na každém dvorku na ně pak čekají představení, výstavy, dílničky, občerstvení a mnoho dalšího,“ líčí Eva Sladká ze spolku A dál?, který akci vznikající ve spolupráci mnoha lidí a institucí koordinuje.

Navštívit můžete například řemeslný jarmark, řadu výstav, komentované prohlídky, soutěže nebo tvořivé dílny. Každý dvorek navíc sjednocuje konkrétní téma, těšit se tak můžete na dvorek středověký, květinový, umělecký nebo kavárenský.

Žatecké dvorky, pozvánka, Zdroj: Spolek A dál?

Půjde už o čtvrtý ročník Žateckých dvorků, v předešlých letech je vždy pořádalo Regionální muzeum K. A. Polánka. „Na letošní rok připadá významné výročí 600 let bitvy u Žatce a regionální muzeum připravuje na 18.9. rozsáhlý kulturní program, na další akci už mu nezbyl čas ani finance. Náš spolek se ale s muzeem dohodl a pro letošek Žatecké dvorky přebral. Přidaly se k nám kolegyně z projektu Místa zblízka a podpořilo nás město Žatec,“ vysvětluje Monika Merdová ze spolku A dál?.

Žatecké dvorky probíhají od 13 do 18 hodin, vstup na každý z nich je zdarma. Nechte se zlákat a přijďte v sobotu 4. září prozkoumat žatecká zákoutí oživená kulturním programem!

  • autor: A dál? *
  • publikováno: * 20. 8. 2021
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

Žatec veřejný prostor

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři