design / Interiérový design

Vitra představuje tipy na vánoční dárky pro milovníky designu

Eames Lounge Chair s podnožkou Ottoman, design: Charles a Ray Eamesovi (výřez z fotografie) Foto: Vitra

Pokud s blížícími se svátky přemýšlíte, čím obdarovat fanoušky kvalitního designu, švýcarská značka Vitra přináší tipy, se kterými neuděláte chybu. Drobný nábytek a doplňky od světových designérů se budou skvěle vyjímat v každém interiéru. V rámci speciální zimní nabídky navíc můžete pořídit legendární křeslo Eames Lounge Chair s podnožkou a dostanete k němu jako dárek odkládací stolek, který vytvoří útulný koutek pro odpočinek a relax nejen během zimních večerů.

Vitra , 28. 11. 2022 / Advertorial

Eames Lounge Chair s podnožkou Ottoman + odkládací stolek jako dárek

Design: Charles a Ray Eamesovi

Stylové křeslo inspirované tradičním anglickým klubovým křeslem od manželů Eamesových se snadno stane oblíbeným a komfortním místem k odpočinku a relaxaci. Možná vás překvapí, že podobu křesla ovlivnila také podoba baseballové rukavice, do které měkce a plynule zapadne míček - stejně pohodlně by se pak měl člověk usadit do křesla. Eames Lounge Chair je synonymem stylového komfortu již více než 50 let.

V rámci zimní nabídky si ke křeslu a podnožce můžete u dealerů Vitra vybrat odkládací stolek Tabouret Solvay, Cork Family nebo malý Wooden Side Table jako dárek. Nabídka platí do 31. ledna 2023.

 

Wooden Dolls

Design: Alexander Girard

Dřevěné, ručně vyráběné panenky, z nichž každá je absolutní originál, jsou vyřezané z jedlového dřeva a také ručně malované. Domácnosti dodávají dojem útulna a mohou posloužit i jako dětská hračka. Kolekce obsahuje 22 panenek, dále pak figurku malého ďábla, kočky, psa a vyřezávaných rybiček. 

Panenky Wooden Dolls byly inspirovány kulturou jižní Ameriky, Asie a východní Evropy. Za jejich návrhem stojí americký designér  Alexander Girard.

Cena od 3 375 Kč

Foto: Wooden Dolls

 

Židle Standard Chair

Design: Jean Prouvé

Židle Standard vznikla v ateliéru francouzského designéra Jeana Prouvého v roce 1934 a je dokonalou ukázkou toho, jak návrhář přistupoval k designu a architektuře. Na první pohled zaujme svou jednoduchostí – odhalené konstrukční prvky židle napovídají, že právě funkčnost byla autorovým hlavním záměrem. Židli dominují zesílené zadní nohy, které jsou vyrobené z objemných dutých profilů a jsou v kontrastu s předními nohami z ocelových trubek.

V roce 2022 Vitra představila nové barevné varianty v rámci kolekce Prouvé: k hluboké černi, japonské červeni a bílé Blanc Colombe se přidaly Gris Vermeer, Bleu Dynastie, Blé Vert, Bleu Marcoule a Métal Brut neboli barva nenabarvené oceli.

Foto: Židle Standard Chair

Eames House Bird

Design: Charles a Ray Eamesovi

Dřevěný ptáček Eames House Bird je již celá desetiletí považován za ikonu designu. Jde o nadčasový dekorativní předmět, který se hodí do všech interiérů. Je vyroben ze dřeva a vkusně doplní interiér pracovny nebo obývacího pokoje.

Cena 5 373 Kč

Foto: Eames House Bird

Stolní hodiny Night Clock

Design: George Nelson

Stolní hodiny Night Clock jsou ikonickým bytovým doplňkem, který vytvořil dasignér George Nelson pro značku Vitra již v 50. letech. Nadčasový doplněk se hodí do každého moderního interiéru. Hodiny jsou opatřeny kvalitním křemenným strojkem, dále dominuje mosaz.

Cena 10 773 Kč

Foto: Stolní hodiny Night Clock

Cork Family, Cork Bowl

Design: Jasper Morrison

Cork Family je řada robustních a stabilních taburetů značky Vitra. Navrhl je britský designér Jasper Morrison. Jsou vyrobeny z korku, díky čemuž jsou lehké, odolné a příjemné na dotek.

V roce 2020 přibyly do kolekce také korkové mísy Cork Bowl, které poslouží v kuchyni i obývacím pokoji.

Cork Family C: 11 583 Kč

Mísa Cork Bowl (průměr 30cm): 3 753 Kč

Foto: Cork family

Panton Chair a Panton Junior

Design: Verner Panton

Panton Chair dánského designéra Vernera Pantona je dnes moderní ikonou designu 20. století. Cesta k jejímu vzniku však nebyla jednoduchá. Bylo totiž velkou výzvou dosáhnout jejího tvaru z jednoho kusu plastu. Židle skulpturálního tvaru se poprvé představila na veletrhu nábytku IMM v Kolíně nad Rýnem v roce 1968 a rychle se stala symbolem celé éry.

Vitra nabízí standardní polypropylenovou variantu a rovněž variantu Junior pro děti.

Panton Chair: 8 640 Kč

Panton Junior: 5 373 Kč

Foto: Panton Chair

Resting Cat

Design: Front, 2018

Keramickou sošku odpočívající kočky navrhlo pro značku Vitra švédské designérské studio Front.

Fascinace spícími nebo hibernujícími zvířaty inspirovala tento jedinečný kousek, který do interiéru přinese útulnou a domáckou atmosféru.

Cena 5 103 Kč

Cena 21 465 Kč

Foto: Resting cat

Pokud ještě nemáte úplně jasno, můžete využít na stránkách značky Vitra jednoduchého nástroje Gift Finder, který slouží jako navigace nabídkou Vitra podle zvoleného klíče (barva, cena, typ produktu) a jednoduchým a vizuálně atraktivním způsobem umí znázornit tipy při hledání toho pravého dárku. Stejně tak vám pomůže nástroj Lounge Chair Finder s výběrem toho pravého křesla pro váš interiér.

SPONZOR

  • autor: Vitra *
  • publikováno: * 28. 11. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Vitra design Vánoce interiér

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři