Technologie / produkty

Akustiku interiéru lze vylepšit akustickou omítkou Ytong

Kombinací příčkovek Ytong s vnitřní akustickou omítkou Ytong lze splnit současné akustické normy Foto: Xella CZ

Podle Ing. Martina Mihála, vedoucího oddělení technické podpory, plní systémové řešení kombinující příčkovky Ytong s vnitřní akustickou omítkou Ytong u stěn mezi obytnými místnostmi požadavky současné akustické normy.

Xella CZ , 8. 6. 2023 / Advertorial

Podle platné normy by stěny mezi obytnými místnostmi u staveb jako jsou bytové a rodinné domy, terasové nebo řadové domy a dvojdomy s jednou bytovou jednotkou měly vykazovat zvukovou izolaci R´w a/příp. Dntv minimálně 40 dB. Stěny z příčkovek Ytong Klasik, omítnuté po obou stranách 15 mm vrstvou akustické omítky Ytong, tyto požadavky plní: u příček tl. 130 mm (100 mm příčkovky a oboustranná aplikace akustické omítky vychází hodnota Rw(C, Ctr) = 42, u stěny 155 mm z příčkovek Ytong Klasik tl. 125 mm a z obou stran aplikovaná akustická omítka) vychází hodnota Rw(C, Ctr) = 44.

Akustická omítka Ytong je určená pod štukové omítky a stěrky a uplatnění nachází jak u pórobetonových stěn a příček Ytong nebo vápenopískových tvárnic Silka, ale i u jiných stavebních materiálů. Lze s ní vylepšit akustické parametry stěn s cihel, betonu nebo štěpkocementových desek.

Foto: Vápenocementová vnitřní akustická omítka Ytong BASE GP600

Pokud má projektant nebo investor vyšší požadavky na akustiku objektu, má společnost Xella v nabídce vápenopískové tvárnice Silka.

SPONZOR

  • autor: Xella CZ *
  • publikováno: * 8. 6. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Xella akustika Ytong omítka

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři