Technologie / produkty

Pórobeton Ytong je ideálním materiálem nejen pro stavbu stěn, ale také střech

Pórobetonové prvky Ytong jsou moderním materiálem pro stavbu střech Foto: Xella CZ

Střešní prvky Ytong jsou stejně vhodné pro šikmé i ploché střechy a nabízejí možnosti také pro nejrůznější tvary střech. Stavebně-fyzikální přednosti masivní střechy Ytong zajišťují vyvážené a příjemné vnitřní klima v obývaném střešním prostoru po celý rok. Důvodem je to, že masivní pórobeton působí jako nárazník a v létě udržuje teplo venku a v zimě uvnitř.

Xella CZ , 2. 3. 2023 / Advertorial

Zajímavou a moderní cestou, jak realizovat nosnou střešní konstrukci, jsou masivní pórobetonové střechy Ytong Komfort se stropními vložkami Ytong. Poskytují excelentní ochranu před přehříváním interiéru a díky vysoké vzduchotěsnosti konstrukce střechy jsou ideálním řešením pro pasivní domy a domy s téměř nulovou spotřebou energie.

Letní horka a ložnice v podkroví – řada majitelů si teprve po prvních probdělých nocích v přehřátém prostoru uvědomí, že takové řešení není komfortní. Masivní střecha tomu dokáže zabránit. Dalším plusem je skutečnost, že budova díky ní vyhoví zpřísňujícím se požadavkům na snížení energetického standardu budov.

Foto: Výhodou masivní střechy Ytong je vyvážené a příznivé klima v obývaném střešním prostoru po celý rok

Nové, přísnější požadavky na snížení energetické náročnosti budov stanovují v energetických průkazech budov také teplo potřebné k chlazení objektu. Kvalitně navržená budova je schopna udržet vnitřní prostředí s přijatelnými teplotami i v letních měsících bez dodatečné, energetický náročné klimatizace. Masivní konstrukce střechy s plošnou hmotností nad 150 kg/m² má totiž vysokou tepelnou kapacitu, která zpomalí průnik tepla až o 12 hodin. To umožní v letních měsících stabilizovat v podkrovních prostorách denní maxima do 25 °C.

SPONZOR

  • autor: Xella CZ *
  • publikováno: * 2. 3. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Ytong Xella střecha stavba

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři