Technologie / produkty

Novinky Technistone pro jaro 2023 ovládly vzory inspirované přírodním mramorem

Přední výrobce tvrzeného kamene Technistone představuje novinky pro jaro 2023 se vzory inspirovanými mramorem: na obrázku dekor Calacatta Olympos Foto: Technistone

Společnost Technistone představuje čtveřici nových designů tvrzeného kamene, a rozšiřuje tak své barevné portfolio. Ve spojení s mateřskou společností Wilsonart vyvinula nové odstíny, pro které je charakteristická jemná barevnost a linie připomínající žilkování mramoru.

EARCH.CZ , 20. 4. 2023 / Advertorial

Technistone se svou výrobou v Hradci Králové patří mezi evropskou špičku producentů tvrzeného kamene. Pravidelně své portfolio produktů rozšiřuje o nové designy, kterými reaguje na aktuální trendy a požadavky svých zákazníků. Jelikož jde ale o materiály trvalé, je pro ně charakteristická určitá nadčasovost. To platí i o novinkách pro jaro 2023, které jsou inspirované přírodním mramorem.

„Design Calacatta patří dlouhodobě mezi vyhledávané vzory, což potvrzuje i úspěch dekoru Crystal Calacatta Silva, který je u našich zákazníků jedním z favoritů. Co se týká nové kolekce, snahou společnosti Technistone bylo nabídnout další produkty, které svým vzhledem připomínají přírodní mramor a zároveň disponují vlastnostmi tvrzeného kamene,“ říká Martina Vavřínová, Brand manažerka společnosti Technistone.

 Prokazatelné úspěchy, dlouholeté zkušenosti a vlastní oddělení výzkumu a vývoje řadí Technistone k nejvýznamnějším světovým společnostem v oboru výroby tvrzeného kamene. Materiál TechniStone obsahuje přírodní složky, které jsou pečlivě kontrolovány, tříděny a čištěny. Nadrcené suroviny jsou následně doplněny speciálními pigmenty. Vzniklá směs se kombinuje s polyesterovou pryskyřicí, lisuje na vibračním lisu a na závěr se vytvrzuje při teplotě kolem 100 °C. Tento výrobní proces a povrchová úprava zajistí nenasákavost a odolnost materiálu. TechniStone se nejčastěji využívá jako materiál pro kuchyňské a koupelnové desky, ale je možné ho použít i k výrobě parapetů či obkladů stěn.

Desky tvrzeného kamene se dají hladce napojit tak, aby na sebe vzory dokonale navazovaly. To se povedlo například v bytě od designérů z PAULIS STUDIA a architektů ARTIGA, kteří využili design Crystal Calacatta Silva pro obklad stěn i jako kuchyňskou desku.

Foto: Tvrzený kámen se vzorem Calacatta Olympos sází na dvojí žilkování. Díky tomu dekor působí vyváženě a dynamicky

Produkty Technistone drží množství certifikátů, které potvrzují jejich kvalitu a bezpečnost. Certifikace NSF International zaručuje bezpečnost při styku s potravinami. Seznam produktů včetně jejich certifikací se rovněž nachází v globální databázi Origin Build. Certifikát Greenguard Gold zase zaručuje, že desky neobsahují žádné těkavé organické látky.

Produktová řada Technistone nyní nabízí čtyři nové designy − Calacatta Serchio, Calacatta Pastino, Calacatta Volegno, Calacatta Olympos. Pro všechny novinky je charakteristická světlá barevnost a žilkování, povrch desek je lesklý.

Calacatta Serchio

Dekor Calacatta Serchio byl inspirovaný italskou řekou Serchio, která se klikatí mezi horami v Toskánsku. Vzor materiálu je charakteristický členitým žilkováním na bílém podkladu, které připomíná čerstvou vodu řinoucí se horskou krajinou.

Foto: Calacatta Serchio

Calacatta Pastino

Calacatta Pastino je design s výrazným širokým žilkováním, které může evokovat strukturu praskajícího ledu. Jednolitost bílé plochy se rozbíjí a dodává vzoru na atraktivitě. Skvěle se kombinuje s černými či šedými doplňky, ale bát se nemusíte ani výrazných barev, jakými jsou fialová či fuchsiová.

Foto: Calacatta Pastino

Calacatta Volegno

Calacatta Volegno je charakteristická svým vzorem v různých odstínech šedé a hnědé. Okraje doplňuje teplé zlaté lemování vystupující na bílém podkladu. Připomíná vrstevnice italských hor.

Foto: Calacatta Volegno

Calacatta Olympos

Vzor Calacatta Olympos sází na vyváženost a dynamiku. K tomu využívá sofistikované kombinace dvou typů žilkování na bílém povrchu – studených šedých vzorů a teplých hnědých.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 20. 4. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři