Technologie / produkty

Osvětlení Zumtobel a Thorn září v Tréninkové akademii Porsche Česká republika

Tréninková akademie Porsche Česká republika u Prahy Foto: ZG Lightning Czech Republic

Skupina Zumtobel dodala osvětlení pro novou budovu Tréninkové akademie, kterou nedávno slavnostně otevřela společnost Porsche Česká republika, největší importér osobních o užitkových vozů do Česka. Highlightem interiérů jsou designová svítidla Caela, průmyslové osvětlení Aquaforce Pro od značky Thorn uplatňuje své přednosti v modulárních učebnách.

ZG Lighting , 17. 10. 2022 / Advertorial

„Máme velkou radost, že jsme se mohli podílet na realizaci ambiciózního projektu Tréninkové akademie Porsche Česká republika,“ uvedl Jan Vacek, generální ředitel ZG Lighting Czech Republic s.r.o., české pobočky nadnárodní společnosti Zumtobel Group. „Naše inovativní svítidla značek Zumtobel a Thorn přispívají nejen k vytváření optimálního prostředí při nejrůznějších školicích a vzdělávacích programech a dalších aktivitách, ale také disponují inteligentními technologiemi, které umožňují výraznou úsporu energií, čímž vycházejí vstříc náročným požadavkům investora na trvalou udržitelnost této pozoruhodné multifunkční a flexibilní budovy.“

Architektonické studio Kaňka + Partners vsadilo u moderního multifunkčního objektu na nejvyspělejší osvětlení značek Zumtobel a Thorn. Vizuální dominantou interiérů jsou bezesporu designová svítidla Caela, instalovaná ve velkém počtu na stěnách i stropech. Tato svítidla na první pohled zaujmou nejen nevšedním čtvercovým tvarem (může být i kruhový) a čistým, bezrámečkovým designem, ale také precizně zpracovaným materiálem difuzoru, který optimalizuje rozptyl vydávaného světla. Jeho zdrojem jsou vyspělé diody LED s teplotou chromatičnosti 3000 K nebo 4000 K, přičemž rozložení světla může být symetrické nebo asymetrické. Produktová řada Caela pokrývá výkonové spektrum od 13 W do 26 W a nabízí světelný rok 1000 lm až 2100 lm.

Foto: Vizuální dominantou interiérů jsou designová svítidla Caela, instalovaná ve velkém počtu na stěnách i stropech

Dalšími svítidly z produktového portfolia značky Zumtobel, která se uplatnila v Tréninkové akademii Porsche Česká republika, jsou Panos a ONZPO.

Pro modulární učebny jsou jako stvořená svítidla Aquaforce Pro z nabídky průmyslových svítidel značky Thorn. Ta dodala také svítidla IQ Wave, Chalice, Axyl a Contrast. Svítidla Aquaforce Pro se ve výběrovém řízení prosadila mimo jiné i tím, že splňují přísné požadavky na odolnost vůči vlhkosti a prachu. Jejich jemné světlo bez ostrých okrajů vytváří špičková technologie přenosu světla s refrakčními hranoly, aby byly zaručeny příjemné pracovní podmínky. Podle potřeby je možné zvolit svítidla poskytující světelný tok až 8000 lm.

Stejně jako celá budova založená na principu modularity je flexibilní také inteligentní osvětlení. Ve vzdělávacím centru probíhá zapínání a vypínání svítidel i změna jejich jasu zcela automaticky podle intenzity denního světla. Díky tomu se v porovnání s konvenčním systémem osvětlení dosáhlo úspory elektrické energie ve výši 40 %.

Efektivní osvětlení od společnosti Zumtobel Group se tak podílí na tom, že Tréninková akademie splňuje požadavky na energeticky velmi úspornou budovu. Kromě inteligentního řízení osvětlení jsou využity také technologie rekuperačního větrání a exteriérového stínění vnějšími žaluziemi. Vytápění a chlazení obstarávají tepelná čerpadla. V budoucnosti se navíc počítá s montáží fotovoltaických panelů na střechu a ukládáním elektrické energie z vlastní výroby do použitých vysokonapěťových akumulátorů z elektromobilů pro pozdější spotřebu.

Foto: Skupina Zumtobel dodala osvětlení pro novou budovu Tréninkové akademie

Společnost Porsche Česká republika, největší importér nových osobních a užitkových vozidel do České republiky, vybudovala svou novou Tréninkovou akademii investicí 156 milionů korun v obci Zlatníky-Hodkovice v okrese Praha-Západ, v rozvojové zóně vyhrazené pro vědu a výzkum. Nové vzdělávací centrum slouží komplexnímu školení prodejních a servisních partnerů společnosti Porsche Česká republika, ale také učitelů českých odborných škol, hasičů nebo pracovníků pojišťoven a dalších institucí. Školitelé mají k dispozici 5 modulárních učeben s nejmodernějším vybavením.

  • autor: ZG Lighting *
  • publikováno: * 17. 10. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři