Technologie / produkty

Vždy ve správném světle. Různé provozy nového showroomu Porsche si vyžádaly specifický návrh osvětlení

Progresivní reflektory VIVO II jsou ideální pro perfektní osvětlení vystavených vozů. Foto: ZG Lightning

I prémiové produkty se skvělým a jedinečným designem, jakými jsou exkluzivní sportovní vozy Porsche, vypadají ještě lépe, když jsou správně osvětleny. O tom se nyní přesvědčují návštěvníci showroomu Porsche Centrum Praha, který vsadil na komplexní osvětlení značek Zumtobel a Thorn.

ZG Lighting , 30. 3. 2022 / Advertorial

Pražský autorizovaný prodejce vozů Porsche si byl před rozsáhlou rekonstrukcí svého showroomu Porsche Centrum Praha velmi dobře vědom toho, jak dalekosáhlý vliv má světlo na prezentaci produktů, prodejní proces i pracovní výkony zaměstnanců. Zakázku na kompletně novou soustavu osvětlení celé budovy proto zadal profesionálům ze společnosti ZG Lighting Czech Republic s.r.o., která je českou pobočkou nadnárodní společnosti Zumtobel Group.

Kvalita, design a hospodárnost

Ti stáli před velkou výzvou, protože museli zohlednit řadu protichůdných požadavků a splnit opravdu přísná kritéria investora ohledně kvality osvětlení, designu, hospodárnosti a ochrany životního prostředí. K dispozici však měli mimořádně široké portfolio inovativní produktů značek Zumtobel a Thorn, z něhož na míru sestavili optimální řešení.

Společnost Zumtobel dodala pro Porsche Centrum Praha vestavěná svítidla MIREL, reflektory VIVO II, závěsná svítidla LINCOR, funkční a architektonické osvětlení Panos a průmyslové osvětlení Aquaforce sesterské značky Thorn, která je stejně jako Zumtobel součástí Zumtobel Group. Samozřejmostí byla úzká spolupráce s architekty, aby inovativní osvětlení dokonale ladilo s esteticky vytříbeným architektonickým řešením exteriéru a interiéru celého objektu a zohledňovalo specifické požadavky jednotlivých aplikací.

Úspora díky LED technologii a automatickému řídícímu systému

Uvnitř showroomu nalezly široké uplatnění výkonné reflektory VIVO II, jejichž intenzivní bodové osvětlení jednotlivých vozů zvýrazňuje jedinečné designové pojetí značky Porsche, ale také zajišťuje dostatečné osvětlení míst pro jednání se zákazníky. V kombinaci s vestavěnými stropními svítidly MIREL umožňují reflektory VIVO II účinné osvětlení s mimořádnou úsporností. Přednosti svítidel MIREL oceňují také zaměstnanci v kancelářích, kde je doplňují svítidla Panos. Světlo z obou typů svítidel je totiž při celodenní práci příjemnější na oči. Centrální zóna showroomu, tzv. „Porsche Platz“, se stala doménou závěsných svítidel LINCOR s jedinečným designem. Zcela odlišné požadavky muselo splnit osvětlení servisních dílen, pro něž byla vybrána efektivní průmyslová svítidla Thorn Aquaforce.

Foto: Nová svítidla využívají šetrnou technologii LED a reagují na intenzitu denního světla

Ve všech případech je zdrojem světla vyspělá technologie LED, která snižuje spotřebu elektrické energie, a tím i emise CO2. Úspory elektrické energie navíc zvyšuje vyspělý řídicí systém. Ten například automaticky podřizuje umělé osvětlení v kancelářích změnám intenzity denního světla. V rámci komplexní digitalizace a automatizace showroomu Porsche Centrum Praha, jehož renovace trvala půl roku, se podařilo sdružit ovládání všech funkcí od hudby přes televizi až po osvětlení do jednoho tabletu. Systémy osvětlení Zumtobel a Thorn vynikají také snadnou údržbou a čištěním, vysokou odolností a dlouhou životností.

  • autor: ZG Lighting *
  • publikováno: * 30. 3. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

osvětlení interiér showroom LED

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři