Události /

Po zaplněném Fabricu se PechaKucha Night přesune do kina Vesmír

Industriální prostory Provozu Hlubina, nejlepší moravskoslezský taneční klub a 5. března legendární kino, organizátoři ostravské PechaKucha Night dostávají svému slibu přesouvat jedinečný večer architektury a designu po zajímavých místech a měnit tak podobu ostravské kulturní scény.

Česká tisková kancelář , 28. 2. 2011

„PechaKucha Night musí hlavně bavit, chceme divákům pokaždé poskytnout nový, neopakovatelný zážitek a přesouvání místa konání bylo od začátků jedním ze stavebních kamenů tohoto konceptu. Našim cílem je představovat ostravskému publiku nová místa a dávat ta stará do nového kontextu.“ vysvětluje změnu prostor Tereza Bednaříková, jedna z organizátorů akce. K samotnému kinu Vesmír pak dodává: „Kino Vesmír je místo historicky nesmazatelně spjaté s ostravskou kulturou, navíc je atmosférou úplně odlišné od prvních dvou míst konání, to vnímáme jako další výzvu.“

Organizátoři ale nevybrali Vesmír jen pro jeho symbolickou hodnotu. Největší projekční plátno na Moravě a nejmodernější zvuk totiž posunuje o příčku výš i technickou stránku prezentací a zaručuje, že divák nepřijde o jediný detail z vystoupení jednotlivých osobností současného vizuálního umění.

Připomeňme, že se už v Ostravě divákům představilo 28 umělců, od studia OFICINA, autorů vizuálu stanice PRIMA COOL, přes architektonické studio SIAL, po ostravského performera Jiřího Surůvku. Oba dva předchozí „večery tlachů“, jak se dá exoticky znějící název akcí přeložit, se setkaly v Ostravě s nebývalým ohlasem, druhá PechaKucha Night dokonce zaplnila klub Fabric s kapacitou 700 lidí. Dá se tak očekávat, že se kvůli velkého zájmu ani potřetí nedostane na všechny, informace o možnostech získání lístků by se měly objevit na oficiálních webových stránkách projektu www.pkno.cz v druhé polovině února.

PechaKucha Night je postavena na formátu prezentací 20x20. Každá prezentace má přesně 20 snímků a každý z nich je komentován přesně 20 vteřinami. Prezentující z řad designérů, architektů, fotografů, ale i jiných uměleckých oborů, tak publikum nenudí přílišnými detaily a technikalitami, ale spíše představuje nové ideje a koncepty, což otevírá akci široké veřejnosti. Se všemi prezentujícími mají účastníci možnost neformálně diskutovat po skončení prezentací, PechaKucha Night je totiž hlavně o inspirativní atmosféře, o prostoru pro potkávání lidí a nápadů.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři