Interiér zmrzlinárny v Brně od architektky Barbory Kudelové - výřez z fotografie Foto: Barbora Kudelová
Architektura / interiér

Ještě Jednu! Sladký interiér zmrzlinárny vás nechá nahlédnout pod ruce cukrářů

Odkazy k Itálii i k historii domu v centru Brna. Zmrzlinárna Ještě Jednu je přívětivým místem, kde se k tomu důležitému přidává i něco navíc.

EARCH.CZ , 11. 7. 2023

Zmrzlina přijde v létě vždycky vhod. V Brně si ji navíc můžete dopřát ve stylovém interiéru od mladé architektky ze studia Holky rády architekturu. Až si tedy budete chtít dát pohár se šlehačkou a čokoládou, zamiřte do zmrzlinárny Ještě Jednu kousek od Minoritského náměstí.

„Prostor zmrzlinárny se nachází v centru Brna na ulici Minoritská v památkově chráněném měšťanském domě s dlouhou historií. Prostor je tvořen klenbou a je poměrně malý. O to větší výzvou bylo přehledně umístit všechny provozy,“ říká architektka Barbora Kudelová. Ve stísněném přízemí se jí přece jen podařilo vytvořit vzdušné výdejní místo s mrazicími boxy a přípravnou. „Prostor přípravny a výdeje byl oddělen skleněnou příčkou,“ dodává. Na to, jak se vzadu míchá zmrzlina, je tak nepřetržitě vidět.

Interiéru ve znamení světlých barev vévodí pole valené klenby. Sama architektka říká, že se tak prostor skvěle hodí k propojení původně italského produktu s českým místem. Odkazem na starořímskou historii se stal výdejní pult z bílého betonu, jehož povrch připomíná kanelování iónského sloupu. Když si budete vybírat, co si dáte, bude vám dělat společnost socha sv. Petra.

Zařízení zmrzlinárny se i přes tyto hrátky nese na vlně praktičnosti. Umyvadla a pult jsou sjednoceny ve stejném materiálu − nerezu. Na podlahovou stěrku probarvenou do fialova navazuje stejnobarevný závěs. Celkového zjemnění nakonec dociluje čelní světle růžová stěna, ze které vystupuje logo zmrzlinárny.

Foto: Nerezové vybavení balancuje pastelové jemné barvy, takže je celý interiér sladký, ale nepřeslazený

Interiér je sladký, ale nepřeslazený. Efekt průhledu do přípravny je velmi zábavným ozvláštněním. Možnost vidět, jak se zmrzlina chystá, rozhodně povzbuzuje k další návštěvě. Podobné řešení je vidět i v pekárně William Thomas Bakery, a to opět v centru Brna. „Prostor je HRA s třemi O. Odkaz, odraz a oblouk. Člověka pokaždé chytí jiný detail. Stavte se,“ zve Barbora Kudelová k návštěvě. Ve zmrzlinárně Ještě Jednu mají otevřeno od úterý do neděle 12:03–18:09.

Klíčová slova:

interiér pastelové barvy klenba

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři