Architektura /

Městská koloběžka eTC | Electric Town Cruiser eTC

V době kdy není možné konkurovat kvantitě a ceně produktů z Číny, se nachází možné východisko na druhé straně karty – v kvalitě, která v konzumním světě zase začíná mít své příznivce.

Design Cabinet CZ , 8. 10. 2010

"Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci." Samotná koloběžka skrývá hned několik inovací. Lehkost docílená litým rámem z magnesia. Výkon a úspora pomocí bezúdržbového motoru s možností rekuperace brzdné energie - Kinetic Energy Recovery system. Zajištění přímého přenosu energie umístěním v ráfku bez jakýchkoliv převodů. Přirozenost a přesnost ovládání má za následek nízké těžiště. Z důvodů umístění akumulátoru na zadní vidlici a ne pod stupačku.

Dlouhý dojezd až 60 km je získán z Li - Pol baterie vážící 2,9 kg. O pohodlí se starají 10" palcové pneumatiky a nastavitelné odpružení spolu s integrovaným, výklopným a teleskopickým opěrátkem. Při touze spálení kalorií, je možnost odrážení za mírné asistence motoru. A samotné skládání využívané především během převozu v kufru auta kamkoliv za volným časem. Geometrické tvarování podporuje funkční stránku koloběžky. V závěru to hlavní - kvalita, doživotní záruka společně s náklady 3 Kč na 100km.  

Soutěžní návrh "Městská koloběžka eTC | Electric Town Cruiser eTC" bojuje v soutěži "Národní cena za studentský design" o "Cenu veřejnosti" pod ID 22203210.

Hlasováním potrzujete, že souhlasíte s Podmínkami  hlasování.

<<< zpět na seznam projektů

Foto: eArch

Foto: eArch

Foto: eArch

Foto: eArch

Foto: eArch

<<< zpět na seznam projektů

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři