Architektura / interiér

Na kávu do designového pohodlí

Návrh a následná realizace kavárny La Bohème café se již od začátku snažily splnit zadání klienta.Tím bylo vytvořit příjemné prostředí kavárny, která servíruje exkluzivní kávu a zároveň chce zaneprázdněným Pražanům poskytnout útočiště k relaxaci a odpočinku.

Barbora Schneiderová , 27. 2. 2017

Zároveň si tady mohou hosté lahodnou kávu a s ní související produkty i zakoupit, což návštěvníky „bohémy“, kteří jejímu kouzlu propadnou, rozhodně potěší. Původně prostor blízko Náměstí míru fungoval jako prodejna moderního nábytku, osvětlení a doplňků. Dispozičně se prostor nezměnil, pouze byl přidán bar s ostrůvkem a kavárna se rozdělila na tři zóny. První a hlavní zóna slouží jako vstup a relaxační část, je zde také nejvíce pohodlných míst k sezení.

Druhá je spojovacím koridorem, kde je možné prohlédnout si zboží ke koupi. V zadní části kavárny je bar, kde se káva připravuje, a intimnější prostor k posezení. Celkový koncept kavárny se nese v ekletickém stylu. Návštěvníka zaujme pestrost vybraných materiálů, která koresponduje s různorodým, ale zároveň jednotným stylem vybraného nábytku a dekorací, které úměrně a logicky dokreslují prostor kavárny. Vybavení kavárny bylo řešeno atypickými prvky na míru, typovým nábytkem Snel Furniture a kombinací křesel a židliček od dalších výrobců. Osvětlení zajišťuje Foscarini by Diesel - Bulb.

Klíčová slova:

DESIGNIST Praha přestavba

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři