Grand Hotel International Prague Foto: Czech Inn Hotels
design / Interiérový design

Na střeše Internationalu. V kdysi nejluxusnějším hotelu Československa se po 40 letech otevřel střešní bar s výjimečným výhledem na Prahu

Nejen třistašedesátistupňový výhled na celé hlavní město, ale také mimořádnou uměleckou výzdobu a architekturu si můžete nově vychutnat ve střešním baru hotelu International. Hotel z 50. let, který je považován za nejlepší ukázku socialistického realismu v Praze, nabízí střešní terasy ve výšce 45 metrů v ikonické věži se zlatou hvězdou.

EARCH.CZ , 9. 6. 2023

Grand Hotel International Prague byl postaven mezi lety 1952 – 1956 ve stylu socialistického realismu, neboli sorely, jak se tomuto architektonickému slohu zkráceně říká. Budova měla původně sloužit pouze k ubytování vojáků, ale nakonec byl záměr změněn a z budovy se stal hotel. Původně byl součástí stavby také protiatomový kryt, ve kterém by se mohlo ukrývat až 600 osob po dobu 14 dní, ten je nyní využíván jako sklad. V padesátých letech se nicméně jednalo o nejluxusnější hotel v Československu.

V interiéru dodnes nalezneme unikátní výzdobu z 50. let. Podíleli se na ní přední čeští a slovenští umělci a řemeslníci. Zpracování a design ozdobných prvků a svítidel svou kvalitou překvapí. Prostoru celého baru vévodí nejen mozaika Maxe Švabinského, ale také díla špičkových umělců své doby, vše v elegantním stylu Art Deco. Grand Bar International má bohatou historii, zejména ve svých počátcích (přelom padesátých a šedesátých let), kdy sem podle pamětníků často zavítali i prominentní hosté jako Jan Werich a jeho slavní přátelé.

Foto: Interiér zaujme bohatou uměleckou výzdobou

Bar bude otevřený každý den až do nočních hodin, a je ideálním místem pro schůzky a setkání v neopakovatelném prostředí, které na severu od Pražského hradu jen tak nenajdete. „Očekáváme, že výraznou část klientely budou tvořit hoteloví hosté, ale bar bude otevřen i veřejnosti. Vstup bude zpoplatněn, sice nikterak horentní částkou, ale přece jen je zájem udržet Grand Bar International jako exkluzivní místo pro ty, kteří si chtějí užít nevšední zážitek,“ Filip Dlesk, nový ředitel Grand Hotelu International.

Foto: Střešní bar se nachází v ikonické věži se zlatou hvězdou

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři