Budova Erpet na Smíchově od architekta Zdeňka Staška Foto: 4+4 dny v pohybu
design / Ostatní

Za pozdní modernou a výstavou současného umění na břeh Vltavy. Erpet hostí festival 4+4 dny v pohybu

Už jen do neděle 16. října je možné navštívit sportovní areál Erpet Smíchov, dříve TJ Tatra Smíchov. Zavřenou budovu ve stylu pozdní moderny i přilehlé venkovní prostory obsadil festival současného umění 4+4 dny v pohybu.

Festival 4+4 dny v pohybu , 14. 10. 2022

Návštěvníky čeká nejen výstava současného umění, na které se pod kuratelou Gabriely Kotikové a Denisy Václavové představí umělci jako Alena Kotzmannová, Anna Hulačová, Dominik Gajarský, Dominik Lang, Eva Koťátková, Hynek Alt, Jiří Černický, Jiří Thýn, Krištof Kintera, Laďa Gažiová, Markéta Othová, Pavla Sceranková, Josef Bolf, Rafani, Vasil Artamonov a desítky dalších, ale také performance, komentované prohlídky či pro mnohé zcela neznámé pohledy na Prahu.

Erpet Smíchov byl postaven roku 1980 dle projektu architekta Zdeňka Staška, festival zpřístupnil nejen vnitřek budovy s umělou krajinou bývalého golfového hřiště, ale také venkovní hřiště nebo bazény.

“Výstavní prostor je tentokrát hodně specifický tím, že se jedná o bývalý sportovní areál z osmdesátých let, jehož součástí je vnitřní golfový trenažer s trávníkem, umělými stromy atd. Rozhodly jsme se ale tento v něčem až obskurní prostor naopak využít, většina umělců připravila site specific díla přímo na míru tohoto místa. Myslím, že to bude pro návštěvníky velké překvapení “,vysvětluje kurátorka Gabriela Kotiková.

Foto: Budova Erpet na Smíchově od architekta Zdeňka Staška

Na procházku Od zlíchovského kostelíčka na Císařskou louku vás vezme Jiří Sádlo, zavítat můžete také na večírek časopisu Fotograf.

S Kamilou Lohrovou a Terezou Vohryzkovou se vydejte na na komentovanou procházku o vodě. Řeka ovlivňující město, město ovlivňující řeku. Povídání o spojitostech povodní versus sucha, vody versus krajiny /intravilánu a dopad klimatické změny. Během procházky se také dozvíte o aktuálních plánech IPR v okolí řeky a o možnostech, jak se do nich aktivně zapojit.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři