Novinky a názory / zprávy

Ceny BIGSEE uděleny. Oceněn byl i projekt z Česka

Byly uděleny ceny architektonického festivalu BIG SEE 2022 Foto: Zdroj: BIG SEE

Pátého května se v Cankarově domě ve slovinské Lublani konal architektonický festival BIG SEE. Na festivalu byly stručně a výstižně prezentovány oceňované projekty za účelem vyzdvižení toho nejhodnotnějšího z regionální i zahraniční architektonické tvorby.

BIGSEE , 20. 5. 2022

BIG SEE ARCHITECTURE je hlavní profesně vzdělávací událostí regionu jihovýchodní Evropy v oboru architektury. Cílem je podpořit obchodní úspěch a atraktivitu zkoumáním, hodnocením a propagací té nejlepší architektury. Festival je určen exkluzivně vybraným architektům, interiérovým designérům, inženýrům, developerům, investičním konzultantům, projektovým manažerům, urbanistům, zástupcům samospráv a realitním investorům.

Součástí architektonického festivalu BIG SEE byly předávány ceny za mimořádný přínos v oborech architektura a interiérový design. Jedním z oceněných projektů v kategorii interiérového designu byly kancelářské prostory pro společnosti Manifesto & reSITE v Praze, pod které se může podepsat architektonická kancelář Marco Maio Architects (Marco Maio, Beatrice Bongetta, Karolína Trniklová a Matěj Vydra).

Architekti navrhli prostředí podporující spolupráci, kreativitu a vnáší do prostoru život díky inovativním nápadům. Pozoruhodným znakem navrhovaného prostoru je celoskleněná fasáda přinášející jedinečný 360 stupňový výhled a množství denního světla. Byl kladen zvláštní důraz na zachování a vyzdvižení kvalit samotného prostoru jako například – čistota, variabilita, prosvětlenost, vzdušnost. Cílem bylo vytvořit otevřený a variabilní prostor, který lze rychle přestavět a změnit dle konkrétního využití či potřeby soukromí. Dělení prostor pomocí pohyblivé textilie umožnilo architektům pracovat v prostoru s oblými tvary, což podtrhuje organický charakter celého interiéru. Světlá textilie zaručuje maximální optický i akustický komfort pro soustavnou práci.

Foto: Bílé závěsy nenásilně dělí interiér a podporují soustředěnost

Navržené prostory se nachází v šestém podlaží multifunkčního objektu DRN na prestižní adrese na Národní třídě, jehož vzhled vychází z pera Stanislava Fialy. Budovy je primárně administrativní, nicméně se v ní nacházejí i restaurace, obchody a galerie.

  • autor: BIGSEE *
  • publikováno: * 20. 5. 2022
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři