JANOŠÍK vydává publikaci Princip okna Foto: Lucie Urban
Novinky a názory / zprávy

Jak pomocí oken postavit lepší dům? To radí nová praktická publikace Princip okna

Že okna zásadním způsobem ovlivňují nejen estetickou ale i funkční stránku staveb, ví každý architekt. Jak s okny lépe pracovat? Jaké jsou jejich skryté možnosti? To vše objasňuje nová publikace Princip okna, kterou vydává přední český výrobce oken JANOŠÍK.

EARCH.CZ , 3. 10. 2022 / Advertorial

„Před časem jsem seděl se zákazníky, kteří naši firmu roky znali. Ale až po dlouhé schůzce mi řekli, že až teď plně pochopili, co děláme jinak. Jak k oknům přistupujeme. A co jim tento přístup přináší. Přišlo mi proto dobré si to nenechávat pro sebe a tyto informace, které jsem za 14 let v oboru posbíral, předat dál,” vysvětluje své důvody ke zpracování publikace Jakub Janošík, který má ve firmě na starosti vývoj a marketing.

Okna značky JANOŠÍK najdeme díky jejich vlastnostem a designovému provedení na celé řadě architektonicky výjimečných realizací, jako je například prosklená dřevostavba v Krkonoších od Zdeňka Fránka, oceňovaný rodinný dům v Jinonicích od Atelieru 111 architekti nebo přestavba staré venkovské usedlosti zpracovaná ateliérem TŘI.ČTRNÁCT architekti.

Nová publikace s názvem Princip okna zaujme tím, že se nejedná o katalogový soupis produktů firmy JANOŠÍK, ale představuje obecné principy kvalitních oken – co neopomenout při jejich řešení a jak mohou ovlivnit celkový výsledek.

„Pomáhat okny tvořit špičkovou architekturu, tedy místa k žití. To je to, co u nás bereme jako podstatu naší práce. Nebaví nás dělat práci pro práci, ale chceme vyšším nasazením a péčí přinášet mimořádné hodnoty. Posouvat hranice. Pomáhat architektům pomocí oken dělat lepší domy,” říká Jakub Janošík, který stojí za obsahem publikace.

Foto: Publikace představuje obecné principy kvalitních oken

Vůbec první možnost seznámit se s tou užitečnou publikací budete mít už během nadcházejícího Designbloku 5. - 9. října, kde ji firma JANOŠÍK představí v rámci své expozice v klášteru sv. Gabriela na pražském Smíchově. Expozice navíc rafinovaně odráží letošní téma Designbloku – Les. Bude totiž vytvořena z pěti tun dubových hranolů na výrobu oken, které se po výstavě navrátí zpět do obce Valašské Příkazy, kde firma okna vyrábí. Publikaci lze objednat také online zde.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 3. 10. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři