JANOŠÍK vydává knihu Krajina domovem jako oslavu svojí práce Foto: JANOŠÍK OKNA-DVEŘE
Novinky a názory / historie a teorie

Krajina domovem | JANOŠÍK vydává knihu o své firemní filosofii. Přináší fotografie valašské krajiny od Jiřího Hroníka

Naše snažení je vyrábět okna, co spojí domy a domovy s okolní přírodou. A to co nejsilněji. Přinesou ji dovnitř. Nic neruší. Jako oslavu naší práce vydáváme knihu Krajina domovem. Je to óda na přírodu. Na žití v její blízkosti. Stále připomínání její košatosti, kouzla a síly.

EARCH.CZ , 6. 10. 2023 / Advertorial

Kniha, většího formátu přináší hlavně fotografie krajin. Vytvořil je fotograf Jiří Hroník v blízkých kopcích kolem naší výroby ve Valašských Příkazech na několika návštěvách za poslední rok. Texty doprovodil David Korecký. Graficky zpracovalo Studio Kosatko. Kniha je procházka valašskými kopci, zastavení a rozmanité pohledy do ní. K večernímu posezení a listování u vína.

“Věříme, že polovina domu může být zahrada, okolní příroda. Spojení s ní. Ani police plné porcelánu nenahradí košatost a kouzlo, co se skrze venek uvnitř může dít. Letos jsem v tom utvrdil při cestách po staré japonské architektuře. Pak stačí prázdno a toto stačí pro příjemné prostory. Nejzásadnější parametr okna, bez urážky všech technických. A nejde měřit. Jedině emocemi.” říká Jakub Janošík, který stojí za konceptem knihy.

Foto: Text knihy doprovodil David Korecký, grafiku zprcovalo studio Kosatko a fotografie kopců ve Valašských Příkazech vytvořil Jiří Hroník

Kniha vznikla tak trochu omylem. Původně byl záměr nafotit inzertní fotografii. Člověk, jak se dívá skrze okno do přírody. Přišlo uvědomění, že okno je tam navíc. Pak i člověk je navíc. A zůstaly jen krajiny. O ty přece jde. Míň komerce, víc potěchy a radosti.

Foto: Expozice Janošíka na letošním Designbloku je procházkou valašskými vrchy a věnuje se právě knize Krajina domovem

Kniha bude naším tématem letošního designbloku. Expozice je rovněž procházka valašskými kopci. Krajina domovem, je spíše počin než projekt. Počin na oddych a připomenutí důležitého.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 6. 10. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři