Budova Metalica na Nové Waltrovce je první budovou u nás, na níž byl použit moderní fasádní systém Bricknology. Foto: Penta real estate
Technologie / produkty

Nová éra cihlových fasád - snadno a bez lepidla

Ani tak tradiční materiál jako jsou lícové cihly neunikl vývoji a modernizaci. Vznikl odvětrávaný fasádní systém s cihlovým páskem, který pro svou aplikaci nepotřebuje lepidlo a je možné ho realizovat za každého počasí. První budovou u nás, na které je tento unikátní fasádní systém realizován, je kancelářská budova Metalica na Nové Waltrovce developera Penta.

Klinker Centrum s.r.o. , 13. 5. 2024 / Advertorial

Bricknology ®

Seznamte se s Bricknology ® – moderním fasádním systémem, který kombinuje výhody tradiční cihlové fasády a odvětrávané fasády. Cihlový obklad, který je mechanicky zajištěn na nosných profilech, zajišťuje budově trvanlivý vzhled a poskytuje jí ochranný plášť. Provětrávaný systém konstrukce zase napomáhá odvádět vlhkost a vyrovnávat tepelné rozdíly mezi exteriérem a interiérem. Dodavatelem systému Bricknology pro Českou republiku je společnost Klinker Centrum, která poskytuje poradenství v oblasti materiálů a technického řešení pro nejrůznější stavební projekty.

Foto: Budova Metalica na Nové Waltrovce je první budovou u nás, na níž byl použit moderní fasádní systém Bricknology.

Patentovaná technologie

Fasádní systém Bricknology se skládá z nosných – ocelových nebo hliníkových – profilů, na kterých jsou pomocí zámků zavěšené jednotlivé cihlové pásky. Pásky jsou na zadní straně opatřené speciální drážkou, která slouží k uchycení ke konstrukci. Ocelové nosné profily jsou vyrobeny na míru tak, aby na místě byla zajištěna rychlá a snadná montáž. Po instalaci pásků na nosnou konstrukci je obklad následně zaspárován speciální maltou, která je jediným článkem systému, jehož realizace je závislá na počasí.

Bricknology je certifikováno evropským technickým posouzením ETA. Systém tvoří odvětrávaný plášť, který pomáhá odvádět vlhkost a vyrovnávat tepelné rozdíly mezi exteriérem a interiérem, a tím udržuje příjemné klima uvnitř budovy a snižuje náklady na vytápění. Vnější cihlový obklad je mrazuvzdorný, stálobarevný a odolný konstrukční prvek, který umocňuje celkový estetický ráz budovy.

Foto: Odvětrávaný plášť pomáhá odvádět vlhkost a vyrovnávat tepelné rozdíly mezi exteriérem a interiérem.

Široký výběr designů

Bricknology je navrženo tak, aby bylo možné do systému vybírat z co největšího množství odstínů cihlových pásků. V tuto chvíli jsou to pásky ve formátu 215x65 mm, což je nejběžnější formát předních evropských cihelen. Nabídku tak tvoří stovky typů všech odstínů – od bílé barvy, přes moderní šedou, tradiční červenou až po černou barvu, a to vše navíc s různou povrchovou strukturou. Kompletní nabídku cihlových pásků nejen pro systém Bricknology najdete u specialisty na cihlové fasády, společnosti Klinker Centrum s.r.o.

Použití

Bricknology je určeno pro širokou škálu architektonických projektů – pro venkovní fasády, obklady stěn v interiéru, balkóny, novostavby, rekonstrukce nebo také modulární projekty. Snížená hmotnost celého systému dává projektantům volnost při implementaci dynamické architektury cihlového obkladu a zároveň přináší významné úspory nákladů díky sníženým nárokům na základy a minimální potřebě dalších podpůrných konstrukcí. Instalace systému Bricknology je velmi rychlá a oproti klasickým zateplovacím systémům je možné ji instalovat na budovy bez limitu výšky.

Pro konzultaci a bližší informace kontaktujte přímo specialisty v Klinker Centru.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři