Technologie / produkty

Trvanlivé vláknocementové fasády Swisspearl. Spojení tradice, inovace a odolnosti

Trvanlivé vláknocementové fasády Swisspearl jsou dostupné v široké škále designů, hodí se tak pro jakýkoliv projekt Foto: Swisspearl Česká republika a.s.

Fasáda je tváří každé budovy. Při výběru materiálů je proto důležité zohlednit nejen estetické hledisko, ale také její trvanlivost a odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. Vhodnou možností, která všechny tyto aspekty splňuje, jsou fasády Swisspearl.

EARCH.CZ , 10. 7. 2023 / Advertorial

Swisspearl Group je původně švýcarská rodinná firma, která po desetiletí vyrábí inovativní a odolné vláknocementové výrobky pro fasádní systémy, interiérové úpravy a zahrady. Dnes má své sídlo uprostřed švýcarských Alp, konkrétně ve městě Niederurnen, své výrobky ale distribuuje do celého světa.

Vláknocementové fasády se v České republice prosadily pod značkou Cembrit, která dlouhodobě nabízela trvanlivé fasádní desky vyznačující nejen estetickým vzhledem, ale také vynikající odolností vůči povětrnostním vlivům. Od roku 2023 je Cembrit součástí mezinárodní skupiny Swisspearl Group, široká škála nabízených produktů se ale neztenčí. „Tato akvizice s sebou přináší řadu výhod nejen pro naše zákazníky a partnery, kteří se nově mohou těšit na rozšířené produktové portfolio, větší důraz na inovace a nová technická řešení. Swisspearl bude zároveň dále intenzivně rozvíjet naši už dosud vysokou úroveň poskytovaných služeb. Dlouhodobý důraz na udržitelnost bude stálé mít vysokou prioritu. Společná značka Swisspearl bude aktivně podporovat optimalizované synergie napříč různými trhy,“ vysvětluje Ing. Tomáš Körbl, obchodní ředitel Swisspearl Česká republika a.s.

Jednou z klíčových vlastností fasád Swisspearl je jejich odolnost vůči UV záření. Díky tomu si udržují svou barvu a nezblednou ani při dlouhodobém vystavení slunečním paprskům. Další důležitou vlastností je jejich odolnost vůči vlhkosti a vodě. Vláknocementový materiál je nehořlavý a nenasákavý, což zabraňuje pronikání vlhkosti do fasády a minimalizuje riziko vzniku plísní. Díky vrstevnaté konstrukci fasády nemůže vnější vlhkost proniknout do zdiva ani izolace, zadní odvětrávaný prostor zase zajišťuje optimální vysoušení vlhkosti přicházející zevnitř. To zvyšuje výslednou energetickou účinnost budovy a zaručuje ideální a zdravé vnitřní klima po celý rok.

Fasády Swisspearl jsou také odolné proti mechanickému namáhání. Materiál je pevný a odolný vůči poškrábání, což zajišťuje jejich dlouhodobou trvanlivost a minimalizuje nutnost oprav. Navíc jsou fasády, díky modulárnímu systému snadno demontovatelné, což usnadňuje případné úpravy nebo rekonstrukce budovy.

Mezi estetické výhody fasád Swisspearl patří široká paleta nabízených barev a povrchových úprav. To umožňuje vytvářet individuální designové koncepty, které splní požadavky a vizuální představy každého klienta. Fasády Swisspearl se tak hodí pro různé typy architektury.

Foto: Fasády Swisspearl se tak hodí pro různé typy architektury

Vláknocementové fasády Swisspearl

Carat - barevná řada Carat zahrnuje 24 odstínů, od světlých po tmavé a od studených po teplé. Nabízí tak mimořádně rozmanité spektrum barev. Volitelně je provedení Carat k dispozici také se speciální odolnou povrchovou úpravou HR, která nabízí vyšší odolnost vůči poškrábání a ochranu proti silnému znečištění a graffiti.

Gravial - Gravial je přirozeně sušená vláknocementová deska s frézovanou lineární strukturou a průsvitnou povrchovou úpravou. V závislosti na denní době a úhlu pohledu vytváří působivou hru světla a stínu. S výjimkou jednoho hnědého tónu se barevná paleta pohybuje v jemných šedivých tónech od bílé po černou

Vintago – tato řada je nabízena v provedení světlých a tmavých odstínů šedé a hnědé barvy, bílých a černých odstínů a odstínů zelené, modré a červené barvy. Poněkud chladné tóny sdílí společnou vlastnost, autenticky vyjadřují strukturu vláknocementu dosaženou broušením.

Foto: Vláknocementová fasáda Swisspearl Vintago

Vintago-Reflex - Přirozeně sušená celobarevná řada Vintago-Reflex kombinuje dynamickou povrchovou texturu dvou barevných řad Swisspearl Vintago a Reflex. Broušená, mírně hrubá vláknocementová deska má současně mírný lesk díky vmíchání reflexních pigmentů do povrchové vrstvy. Tato speciální kompozice dodává fasádám a interiérům pozoruhodný vzhled.

Avera je přirozeně sušená a v celém objemu probarvená vláknocementová deska. Vysoce odolná povrchová úprava poskytuje těmto deskám výjimečnou odolnost vůči poškrábání a chrání je před silným znečištěním a graffiti.

Reflex je v celém objemu probarvená, přirozeně sušená vláknocementová deska s odrazivým povrchem. V závislosti na úhlu pohledu tak na povrchu vzniká střídmý třpyt. Barevná škála řady Reflex nabízí sedm odstínů černé a šedé s lehkým nádechem zelené, dva teplé bílé tóny a tři bronzově červenohnědé tóny.

Foto: Vláknocementová fasáda Swisspearl Reflex

Nobilis je šedá deska s průsvitným, lehce pigmentovaným povrchem, který zvýrazňuje texturu vláknocementu v celé jeho přirozenosti. Barevná řada kombinuje 13 odstínů hnědé, modré, zelené a teplejší a chladnější tóny šedé.

Terra je přirozeně sušená, šedá vláknocementová deska s průsvitným, silně pigmentovaným povrchem. Řada Terra nabízí 6 barevných odstínů hnědé, nenásilně přecházejících od světlého po velmi tmavý tón.

Planea je přirozeně sušená, šedá vláknocementová deska s neprůsvitnou, sytou povrchovou úpravou. Výrazné a živé barvy zahrnují dva slunečně žluté odstíny, dva čerstvě zelené a čtyři pastelové až tmavě červené.

Zenor je velkoformátová vláknocementová deska s neprůhlednou povrchovou úpravou. Řada nabízí cenově výhodný, a přesto vysoce kvalitní výsledek.

Patina Original je barevná vláknocementová deska s texturovaným povrchem, který stylově zdůrazňuje charakter materiálu. Textura zdůrazňuje vlákna a charakteristické vlastnosti surovin, z nichž jsou desky vyrobeny. V průběhu času na nich vzniká jemná patina.

Foto: Vláknocementová fasáda Swisspearl Patina Orignal

Patina Inline je v celém objemu probarvená vláknocementová deska s frézovanou lineární povrchovou strukturou. Drážkování vytváří atmosférickou hru stínů, která se mění v závislosti na denní době a úhlu pohledu. Na povrchu se časem vytvoří jemná patina. Střídmé barvy od bílé přes béžovou až po tmavě šedou vytvářejí v kombinaci s frézovaným povrchem harmonický vzhled.

Patina Rough je v celém objemu probarvená vláknocementová deska, která má díky hrubému pískovanému povrchu různorodý vzhled. Díky jemným odchylkám barev a textur je každá deska jedinečná.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 10. 7. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři