Byt v bývalém klášteře

Pátek, 22. Září 2017 - 0:20
| Napsal:

Třípokojový byt s dřevěným trámovým stropem, krbem a mohutnými stěnami pro mladý pár. Ten se tak může radovat u útulného bydlení.

Rekonstrukce bytu v bývalém klýšteře, JRKVC, Foto: © Peter Jurkovič
Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Autor Peter Jurkovič
Ateliér JRKVC
Světadíl Evropa
Země Slovensko
Město Trnava
Datum projektu 2014
Datum realizace 2016
Užitná plocha 100.00m2

Trnavský klášter z roku 1791 byl v polovině minulého století přestavěn na bytový dům. Jeden z bytů o rozloze 100 m2 nedávno prošel rekonstrukcí, při níž byly všechny zásahy minulých majitelů odstraněny. Vrstva po vrstvě se začala objevovat původní konstrukce z osmnáctého století.

Byt má sloužit mladému bezdětnému páru. Dispozici dominuje společenská místnost s monumentální světlou výškou 3,6 m. Strop je dřevěný trámový se záklopem. Za rodinnou knihovnou se nachází noční část – ložnice, ze které je přístup do samostatné koupelny a šatny. Knihovna slouží jako příčka a její levé křídlo jako utajené dveře.

Ze vstupní haly je přístupná ještě jedna ložnice s koupelnou. Vestavěný nábytek je navržený tak, aby mohl být transformován i pro potřeby rodiny s dětmi.