Architektura / rodinné domy

Neviditelný modulární dům

Projekt modulárního příbytku s příznačným názvem Casa Invisible představuje moderní bydlení, které poskytuje svým obyvatelům dokonalý komfort a díky pojetí svého pláště dokonale souzní s okolím.

DMAA , 13. 10. 2015

Casa Invisible je flexibilní obytná jednotka, která se skládá z prefabrikované dřevěné konstrukce, která se dá umístit na jakémkoliv pozemku. Klíčovým prvkem tohoto modulu je maximální flexibilita a současně prostornost. Otevřená dispozice je rozdělená komínem a jádrem na tři samostatné jednotky, které se vyznačují odlišným využitím i designem. Pohostinnost i typický charakter dodává jednotlivým místnostem využití místního dřeva. Nosný rám i vybavení obytné jednotky je sestaveno výlučně z prefabrikovaných prvků přímo v továrně.

Celkové rozměry jsou 14,5 × 3,5 metru a modul je tedy možné snadno přepravovat na korbě nákladního auta. Design a materiály použité v interiéru si může klient vybrat z několika možností dle přiloženého katalogu. Díky tomu je design každé obytné jednotky upravený na míru, a to jak materiálově, tak cenově. Vzhledem k tomu, že se jedná o modulární konstrukci a že je v převážné míře použito dřevo, je možné celou stavbu v případě potřeby opět kompletně rozebrat, čímž se minimalizuje její dopad na životní prostředí.

V projektu dochází ke spojení inovace a mobility za vhodnou cenu, jedná se tedy o výrobek, který nabízí průlomové řešení ve stále kritičtější bytové situaci. Klíčovým faktorem tohoto jedinečného návrhu je jeho jednoduchá sestavitelnost, zajímavá cena a zcela neomezená možnost volby lokality. Ve srovnání s nákladnými a legislativně náročnými postupy při stavbě běžného obytného domu jsou právě tato hlediska základní devízou projektu CASA INVISIBLE.

Foto: Christian Brandstätter

  • Ateliér: DMAA
  • Země: Rakousko
  • Datum projektu: 2013
  • Realizace: 2013
  • Užitná plocha: 45.00m2
  • Zastavěná plocha: 50.00m2
  • autor: DMAA *
  • publikováno: * 13. 10. 2015

Klíčová slova:

modulární architektura

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři