Architektura / veřejný prostor a urbanismus

Piazzetta Národního divadla ožije výstavou s unikátní dřevěnou instalací a relaxační zónou

Od 18. dubna do 22. května proběhne na piazzettě Národního divadla výstava dřevěné architektury. Foto: Salon dřevostaveb

Přijďte si užít atmosféru dřeva a přírody a načerpat inspiraci. Od 18. dubna do 22. května proběhne na piazzettě Národního divadla výstava dřevěné architektury, která je součástí 19. ročníku Salonu dřevostaveb, festivalu a výběrové přehlídky současné dřevěné architektury v Čechách a na Slovensku. Součástí bude také relaxační zóna, díky které budou moci návštěvníci zažít atmosféru českého lesa přímo ve městě.

Salon dřevostaveb , 15. 4. 2024

Baví vás architektura a udržitelné stavebnictví? Chystáte se stavět a chcete se dozvědět více o aktuálních trendech a nových technologiích? Pak zavítejte na piazzettu Národního divadla, kde se 18. dubna uskuteční Den dřevěné architektury s řadou zajímavých přednášek a setkání s architekty a odborníky z oboru, a kde bude také zahájena výstava 19. ročníku Salonu dřevostaveb. Proběhne zde také křest Ročenky dřevostaveb, která je tradiční součástí každého ročníku festivalu.

Výstava více jak třiceti nejvýznamnějších staveb ze dřeva, které v posledním období vznikly v Čechách a na Slovensku, bude umístěna na atraktivní dřevěné instalaci, která ozvláštní veřejný prostor náměstí a nabídne kolemjdoucím relaxační zónu s posezením uvnitř dřevostavby v českém lese. Návrhu instalace se letos ujali architekti z atelieru Prodesi / Domesi spolu se zahradními architekty z atelieru Partero. Jejich společnou prvotní snahou bylo prostor náměstí vhodně doplnit a zvýšit tak pro návštěvníky jeho kvalitu. Hlavní inspirací jim byl motiv kruhu, který má hlubokou symboliku a který bude osázený zelení.

Více informací na Salondrevostaveb.cz

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři