Novinky a názory / názory a komentáře

Jak vytvořit ideální kancelář pro efektivní práci z domova

Ideální kancelářské prostředí je důležité pro efektivitu práce. Jak ho ale vytvořit?

Ať už jde o samostatné podnikání, práci na volné noze nebo možnost home office od zaměstnavatele, efektivní práce z domova vyžaduje ideální kancelářské prostředí. Jak ho vytvořit?

Srovnator.cz , 9. 11. 2023 / Advertorial

Zvolte správné místo

Ne každý má k dispozici samostatnou místnost, i když ta by byla pro domácí kancelář ideální. Je totiž velmi výhodné mít možnost za sebou zavřít nebo dokonce zamknout dveře, aby vás nikdo nerušil. Pokud vhodnou místnost nemáte, najděte si klidné místo v bytě nebo domě, kde se budete moci soustředit. Pokud máte malý byt, můžete využít volný kousek prostoru u stěny, ke které umístíte rozkládací stůl, abyste si vytvořili pracovní koutek. Pocit soukromí také navodí různé zástěny nebo paravány.

Přizpůsobte si osvětlení

Dostatečné osvětlení je při práci z domova klíčové pro produktivitu i vaše pohodlí. Pokud máte tu možnost, umístěte pracovní stůl k oknu, kde je bude dostatek přirozeného světla. Pozor ale, aby vám slunce nesvítilo přímo do monitoru. Důležité je i osvětlení umělé. Kvalitní osvětlení by mělo být dostatečně rovnoměrné, aby se minimalizovalo stínění a přetížení očí. Pro práci přes den zvolte žárovky s bílou barvou světla.

Vyberte si vhodné kancelářské vybavení

Investujte do kvalitního kancelářského nábytku a ergonomického křesla. Nábytek by měl ladit s ostatním nábytkem ve vašem interiéru a měl by obsahovat dostatek úložného prostoru nejen pro dokumenty, ale i všechno technické vybavení. K práci z domova budete potřebovat počítač, tiskárnu, telefon… A tyto věci nejsou v interiéru příliš estetické. Proto je lepší mít možnost je umístit za zavřená dvířka, když práci skončíte. A když už se rozhodnete investovat do kvalitního kancelářského vybavení, měli byste také zvážit pojištění majetku. I když doufáte, že se nic nepřihodí, mohou nastat situace, kdy bude nutné opravit nebo nahradit váš počítač, tiskárnu nebo jiné technické vybavení z důvodu nečekané události a investice do pojištění se vám mnohonásobně vrátí - srovnávač pojištění vám pomůže najít to nejvhodnější pojištění na trhu.

Vytvořte si příjemné prostředí

Výhodou práce z domova je, že si prostředí můžete přizpůsobit podle svých představ a svého osobního vkusu. Zvolte si barvy a dekorace, které vám pomohou cítit se příjemně. Pro práci se nicméně doporučují spíše barvy přírodní a neutrální, které vás nebudou rušit. Rozhodně byste neměli zapomenout na pokojové rostliny, které budou pozitivně působit na váš pracovní výkon.

  • autor: Srovnator.cz *
  • publikováno: * 9. 11. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři