Novinky a názory / názory a komentáře

Moderní úkryt ve velkoměstě. To jsou hide away nemovitosti pro nejnáročnější, říká Jakub Masák

Poptávka po luxusních a hyperluxusních nemovitostech na českém trhu neutichla ani v době zasažené pandemií koronaviru. Několik vil v tomto segmentu v Praze staví společnost Masák & Partner Group. Architekti v návrzích domů ctí genius loci pražské čtvrti, současně s tím se jim podařilo dosáhnout i tzv. hide away efektu. „Majitelé díky němu získávají všechny výhody velkoměsta na dosah ruky, spolu s tím i dostatek soukromí a pocitu bezpečí, úkrytu před okolním světem," říká Jakub Masák, zakládající člen představenstva společnosti Masák & Partner Group.

SLASH Public Relations , 27. 1. 2021

V čem jsou vámi nabízené nemovitosti jedinečnými na trhu?

Jde o společenskou odpovědnost, se kterou vytváříme projekty ku prospěchu nejen našich klientů a potažmo nás, ale především ku prospěchu lokality samé. Nevytváříme pouze objemy, ale snažíme se, aby po nás zůstávala radost a dobrý dojem. Možná se to nebude na první pohled zdát, ale věříme, že v dlouhodobém hledisku dokážeme zcela přenastavit negativní dojem ze slova „developer”. Přáli bychom si, aby toto slovo mezi lidmi ve spojení s naším jménem znamenalo spíše umění, poctivost a odpovědnost.

Jaké nemovitosti si máme pod konceptem hide away, se kterým ve svých projektech pracujete, představit?

Jedná se o takzvané luxusní „zašívárny” před okolním světem pro ty nejnáročnější. Takové stavby v Praze, na rozdíl od jiných evropských metropolí, chybějí. Slovo hide away nám přineslo příležitost ke koupi dvou nádherných, skrytých pozemků. Jedná se o pozemky sice ještě v katastru Prahy, ale pozemky v oblastech výsostně přírodních bez možnosti jakékoliv další výstavby v širším okolí. Pozemky umožňovaly poměrně kapacitnější výstavbu. My jsme se je, v souladu s hodnotami zmíněnými dříve, rozhodli přetvořit do malých skrytých pokladů. Nabízíme klid, soukromí, bezpečí. Krásu okolní krajiny využíváme nikoli k exploataci, ale k vytvoření soukromého ostrova jen pro naše klienty. Toto nezískáte na žádné z žádaných lokalit jako Ořechovka, Hanspaulka nebo Hřebenka. Podtrhujeme jedinečnost naší společnosti, jedinečností produktu, který přinášíme.

Masák&partner / hide away nemovitosti

Můžete nám přiblížit, jaké projekty v tomto segmentu nyní stavíte?

Máme za sebou výstavby nadstandardních bytových domů v lukrativních pražských lokalitách i rekreační objekt Šumavský dvůr, jednu z prvních nízkoenergetických dřevostaveb svého druhu u nás. Nyní jsme se rozhodli pustit do realizace hyperluxusních vil na Praze 6 a Praze 8. Inspirací pro podobu jednotlivých staveb bylo konkrétní místo. Každá z lokalit nabízí jiné možnosti, a pro každý projekt je vhodný velmi odlišný styl a charakter, který respektuje prostor, do kterého je zasazen. Nechtěli jsme nabourat specifickou atmosféru místa, ale naopak do ní domy zasadit a zachovat tak genius loci.

Po stránce designu a vybavení zmíněných vil, co klientům nabízíte?

Dominantou našich interiérů jsou například kamenné krby v historickém stylu, výhledy do bohatých květinových zahrad a okolní krajiny, nebo otevřené pohledy na ručně opracované trámy dřevěných konstrukcí domů. Naše stavby se vyznačují nejvyšší kvalitou materiálů a vybavení. Podlahu pokrývají keramické dlažby největších formátů z přírodního kamene, technologickému vybavení dominuje moderní kuchyně. Domy jsou bezbariérové a jednotlivá patra jsou propojena výtahovou plošinou. V zahradách pak najdeme více jak 60 let staré vzrostlé stromy dovezené ze školek v Belgii, Holandsku a Německu, koupací bio jezírka.

Masák&partner - hide away nemovitosti

Jak jste zmínil, vaše společnost má ve svém portfoliu řadu luxusních a hyperluxusních projektů. Je i nyní, v době zasažené koronavirem, o tyto projekty zájem?

Dokonce více než kdy jindy. Právě v dnešní přehlcené době hledají lidé jedinečnost, hide away, klid, soukromí a bezpečí. Zároveň tak mohou pečovat i o své investice. Jedinečnost při vysoké kvalitě z principu věci bude vždy znamenat zhodnocení. Právě proto dbáme na nekompromisní kvalitu. Jedině tak nebude nikdy hodnota investice do těchto pozemků klesat.

Lidé teď mají možnost vaše vize finančně podpořit. Jakou formou?

Naše společnost nabízí investorům poměrně jistou, konzervativní investici do zmíněných projektů v Praze, které jsou už v pokročilejší fázi realizace. Na investici do těchto projektů jsme upsali novou emisi dluhopisů s výnosem pro investora 6,5 procenta ročně a jsou na čtyři roky. V tomto časovém horizontu by měly být projekty dokončeny. Pro nás jsou dluhopisy vítaným způsobem financování projektů. Cítíme v nich důvěru klientů a věříme, že právě investice do nemovitostí je v dnešní době bezpečným přístavem.

Masák&partner - hide away nemovitosti

Klíčová slova:

Jakub Masák

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři