Technologie / IT

Archicad – Špička architektonických softwarů se studentskou licencí zdarma

První kroky v Archicadu zvládnete snáze s touto on-line příručkou: Archicad – Příručka pro nové uživatele. Foto: CEGRA

Kvalitní software je pro architekturu a pozemní stavitelství nepostradatelný. Tak samo je to i pro samotné studium, ať už na střední nebo vysoké škole. To se dnes neobejde bez tzv. CAD/BIM softwarových nástrojů. Mezi nimi je jedním z nejvyužívanějších a uživatelsky nejlépe hodnocených Archicad, především pro svoji intuitivnost ovládání a jednoduchou dostupnost.

Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR , 5. 12. 2023 / Advertorial

Zajímá vás, co je nejlepší volba CAD/BIM softwaru pro studium architektury? Na toto téma jsme u nás již jednou v roce 2020 psali článek, jeho sdělení však stále platí. Dozvíte se v něm veškeré detaily, které vám s výběrem pomohou.

Proč tedy Archicad?

Argumentů je nespočet, od intuitivnosti ovládání programu po jeho funkcionalitu, které vám pomohou si program rychle osvojit. Unikátní je například schopnost prezentovat projekty formou interaktivního 3D modelu propojeného se 2D výkresy nebo tabulkami a informacemi projektu. Pokud vás toto téma zajímá do hloubky, Více informací naleznete přímo na stránkách společnosti Graphisoft, která za programem stojí.

Studentská licence rychle a především zdarma

Na stránkách českého distributora – Centra pro podporu počítačové grafiky ČR, zkráceně Cegra, naleznete, jak se zaregistrovat a stáhnout si nejnovější studentskou verzi Archicadu. Vše naleznete přímo v sekci studenti na stránkách Cegra.

Foto: Registrace studenta a jeho studentské licence probíhá přes portál MyArchicad.com.

Jak se Archicadu rychle a efektivně naučit?

I přesto, že je jednou z klíčových vlastností Archicadu velmi intuitivní ovládání, k pochopení práce v programu a pracovních postupů a nejrůznějších funkcí doporučujeme využít jeho propracovanou nápovědu i další online materiály, které naleznete v záložce „Nápověda” v menu.

Videotutoriály včetně podkladů pro osvojení si práce v programu naleznete na výukovém portálu Cegra Learn. Pro uživatele s platnou EDU licencí jsou kurzy zdarma po aplikování kupónu „CZ_STUDENT“.

Cenným zdrojem informací jsou rovněž videotutoriály, které jsou k dispozici jak v češtině, tak angličtině. Mezi českými videotutoriály stojí rozhodně za zmínku YouTube kanál technické podpory Archicadu společnosti Cegra a dále videonávody připravované zkušenými a dlouholetými uživateli Archicadu. Například YouTube kanál ardit.cz či YouTube kanál 3D projektant.

Foto: Nepřehlédněte! Oficiální YouTube kanál technické podpory Archicadu společnosti Cegra: https://www.youtube.com/user/ArchiCADcz

Vzdělávání v BIMu – BIM Akademie

Studenti středních škol mohou také využít některou ze vzdělávacích aktivit, které společnost Cegra připravuje ve spolupráci s Odbornou radou pro BIM pod hlavičkou BIM Akademie.

Foto: Nepřehlédněte! YouTube kanál ardit.cz, který naleznete na adrese: https://www.youtube.com/c/MartinJanRosa

Tip ke stažení – Příručka pro nové uživatele

Pod odkazem ZDE naleznete PDF verzi příručky pro nové uživatele, kde naleznete průvodce pracovním prostředním a základními funkcemi Archicadu, které velmi usnadní tvorbu prvního projektu každému začínajícímu uživateli.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři