Události /

Trať galerií - výzva pro studenty architektury

Zajímá vás budoucnost Negrelliho viaduktu? Zúčastněte se jednoho z připravených workshopů.

CCEA , 4. 9. 2013

1. Nasvětlení Negrelliho viaduktu

19. 9. v 17.00 - Negrelliho viadukt Instalace a experimenty s osvětlením spojená s diskuzí na téma osvětlení veřejného prostoru a architektury pod vedením odborníků z Philips.

2. Proměna Negrelliho viaduktu

19. 9. – 21. 9. - architektonický institut Archip Třídenní workshop zaměřený na potenciál karlínského viaduktu pro Prahu, který povedou dva výrazní architekti Patrik Hoffman (Atelier Hoffman) a Petr Lešek (Projektil).

Přihlášky posílejte na: urbanity@ccea.cz do 16.9. Uveďte: jméno, školu, obor, ročník, workshop, na který se hlásíte, telefon portfolio vítáno, ale není podmínkou

Trať galerií Praha – Karlín – Viadukt je projekt CCEA, který otevírá téma prostoru pod karlínským viaduktem pro kulturu a pro město. Od čtvrtka 19.9. do soboty 21.9. mezi ulicemi Křižíkova a Sokolovská vyplní oblouky Negrelliho viaduktu výstavy pražských galerií a prostor oživí koncerty, divadelní a taneční představení, dětské tvůrčí dílny a workshopy.

Negrelliho Viadukt je v provozu od roku 1850. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších technických staveb Prahy a České republiky, druhý nejstarší most v Praze. Bohužel dnešní stav viaduktu je v rozporu se všemi kvalitami, které jeho prostory nabízí.

Cílem projektu je upozornit na potenciál této dopravní stavby a ověřit možnosti, jak ji začlenit do městského života.

Na rok 2015 se plánuje rekonstrukce viaduktu, která se bude soustřeďovat převážně na technickou stránku stavby. V tuto chvíli se nepočítá s využitím prostorů pod oblouky. Workshop Proměna Negrelliho viaduktu se zaměří na proces, který demonstruje možnost využití stavby i ve prospěch města. Cílem workshopu je najít pro Negrelliho viadukt vhodný architektonicko-ekonomický model, který by nebyl postavený na standardním developerském principu.

Výsledky workshopu budou prezentovány zástupcům hl. města Prahy, Městské části Praha 8 a Správě železnic (21.9 v 17 00 pod viaduktem). Cílem projektu je dostat do povědomí široké veřejností potenciál tohoto prostoru a začít debatu o jeho budoucí podobě.

Více na www.ccea.cz

  • autor: CCEA *
  • publikováno: * 4. 9. 2013

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři