Konsepti nedávno otevřelo nový showroom s velkoformátovou projekcí, která v mnohém posouvá hranice vizualizací interiérů, za architektonickým návrhem stojí studio Perspektiv Foto: Filip Šlapal
Novinky a názory / zprávy

V Konsepti umí nasimulovat reálný interiér. Velkoformátová projekce ho umožňuje zažít ještě před realizací

Prostor pro simulaci i expozici designového nábytku – firma Konsepti otevřela první patro svého showroomu v pražských Holešovicích pro setkávání odborné veřejnosti, architektů a dalších kreativců. Rekonstrukci prostorů, které byly původně součástí loftového bytu a následně kancelářemi, navrhlo architektonické studio Perspektiv.

EARCH.CZ , 9. 6. 2023 / Advertorial

Firma Konsepti nevede pouze designové showroomy, ale poskytuje komplexní služby v otázkách zařizování interiérů kvalitním vybavením. S těmito myšlenkami přistupovala i k modernizaci svých prostor v pražských Holešovicích. „Na ploše o výměře 240 m², kde byl původně loftový byt majitele firmy a následně se tam nacházely kanceláře pro zaměstnance, vzniklo unikátní místo, které vás vtáhne do dokonalého světa interiérového designu,“ uvádí marketingová manažerka Konsepti, Markéta Eliášová. V prvním patře tohoto prostoru firma nedávno otevřela speciální místo pro velkoformátovou projekci, která v mnohém posouvá hranice vizualizace interiérů.

„Prostor se volně inspiruje rozdělením divadla, je zde vstupní galerie, foyer i sál s jevištěm a hledištěm,“ popisuje Martin Stára z architektonického studia Perspektiv, se kterým Konsepti na svém showroomu spolupracovalo. První patro tohoto prostoru slouží především pro setkávání. Velkou část vyplňuje expozice designového nábytku, který má Konsepti ve svém portfoliu. „První část je přehlídkou nábytku z mléčného plexiskla se zadním podsvícením, srdce interiéru pak představuje prostor s digitálním pozadím, na kterém je možné promítnout nekonečné variace kulis k prezentaci kancelářského nábytku. V zadní části prostoru se nachází foyer a lounge, kde se mohou návštěvníci setkávat v neformálním prostředí,“ udává David Řezníček, zakladatel Konsepti.

Samotná expozice nábytku se propojuje s místem určeným pro projekci, která jednotlivé kusy umožňuje zobrazit v reálném prostředí. Vybrán byl rohový prostor, na který promítací zařízení dokáží v reálné velikosti promítat potřebná prostředí – umí nasimulovat skutečné místnosti s jejich vybavením. Zároveň se do prostoru dají umístit i fyzické kusy nábytku, výsledek je tak ještě realističtější.

Foto: Firma Konsepti spolupracovala na návrhu interiérů s architektonickým studiem Perspektiv

„Konsepti vždy posouvalo běžný zážitek z nákupu na novou úroveň, a taky to bylo naším cílem v návrhu showroomu. Již dávno neplatí, že kanceláře jsou místem šedého lamina a funkčního nábytku. Chtěli jsme proto přinést nový pohled na prezentaci nábytku. Jedinečnost se také propisuje do použitých materiálů, které ale člověk nejlépe zažije při návštěvě na vlastní kůži,” říká Martin Stára.

Foto: Nově zrekonstruované prostory jsou také místem pro stekávání, nechybí proto ani konferenční místnost

Nový prostor není určen pouze pro business partnery společnosti Konsepti, ale má se stát také místem pro setkávání odborné veřejnosti, architektů, designérů a dalších kreativců. „Jednotlivé části prostor jsou flexibilní a plánujeme je obměňovat, představovat různé produktové novinky a realizace. Každý, kdo k nám přijde, se tak může těšit na jedinečný zážitek,” uzavírá David Řezníček.

Více informací na konsepti.com.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 9. 6. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři