Technologie / produkty

Cembrit Patina Signature: fasáda jako plátno pro vytvoření vlastního designu

Architektonické prvky a vzory zcela zásadním způsobem mění vizuální dojem ze stavby. Nový typ fasádních desek Cembrit Patina Signature přichází s inovativním řešením, díky němuž můžete mít na budově vlastní design.

Swisspearl Česká republika a.s , 13. 5. 2021

Fasádní desky Cembrit Patina Signature nově rozšiřují oblíbenou designovou řadu fasádních desek Cembrit Patina. Díky této novince získáte zcela novou možnost vytvořit svůj ideální design s pískovcovým povrchem přímo na vaší budově. Tato nová technologie vám umožní vizualizovat vaše plány a nápady pomocí ojedinělých vzorů. Za celkovým pozoruhodným výsledkem nebude stát nic jiného než vaše kreativita.

Cembrit Patina Signature vychází z populární řady Cembrit Patina Original a Cembrit Patina Rough, která se vyznačuje svým rustikálním vzhledem. Společně tak nabízí nový design založený na dobrých referencích a důvěryhodné kvalitě.

Vláknocementové fasádní desky Cembrit Patina Signature jsou vyrobeny z přírodních surovin, jsou zdravotně nezávadné, odolné proti plísním a hmyzu. Instalují se formou provětrávané fasády, jsou tak vhodné pro všechny typy domů, zděné domy i dřevostavby.

Cembrit Patina Signature

Na rozdíl od tepelné izolace opatřené omítkou má větraná fasáda hned několik výhod. Větranou mezerou přirozeně stoupá vzduch vzhůru. V letních měsících tento přirozený pohyb snižuje přehřívání interiéru. Naopak v chladnější části roku tento pohyb vzduchu zmenšuje kondenzaci vlhkosti z interiéru ve vrstvách izolace. Tato vlhkost vzniká naší činností, pranmí, vařením, mytím. Další významnou výhodou je utlumení hluku přicházejícího z vnějšího prostředí do domu. Kombinace měkké izolace a pevného materiálu fasádních desek, navíc ve spojení se vzduchovou mezerou, je z akustického hlediska nejvhodnějším řešením. Kvalitnější ochrana pro samotnou izolaci pevnými fasádními deskami je samozřejmostí.

Cembrit Patina SignatureFoto: eArch

Další zajímavé stavby pro vaši inspiraci naleznete na stránkách www.cembrit.cz.

Cembrit Patina Signature

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři